• İstanbul Çift Altılı ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 1 gün, 21 saat, 25 dakika, 18 saniye önce

Emmi'nin çıkmasından sonra ilk ayağı Devreş, Beyaz Kule, Desire, Karagül, Haberşah, Ağrı Dağı Fırtınası,Bahane,Birümit şeklinde güncelledim.  Beşinci ayak da Impassable Girl tek bırakıyorum.


Alemin Kralı
tam mesafesinde uygun bir gruba çıkıyor, kazanmaya oldukça yakındır. Boş kaldığı zaman anormal dayanan Mir Zalim ve son yarışında ciddi potansiyel gösteren Caş’ın oğlu Umurşah rakipleri. Özellikle Umurşah çok kabiliyetli bir tay, Alemin Kralı’ndan aşağı kalmayacağını düşünüyorum.

 

Erşen sahip değiştirdikten sonra çok iyi koştu, ne hikmetse böyle bir şey var, Bekmez örneğinde de olduğu gibi sahip değiştiren atlar birden farklılaşabiliyor. Erşen’de de o kadar kesikin olmasa da bir değişim var, son yarışını koşarsa kazanmaya çok yakın. Geneyeri’nin Luxor’dan verdiği Wıld Of Westport ciddi bir pedigri potansiyeline sahip, gelişen tecrübesiyle etkili olacaktır. İki at benim içime sindi. İlk altılıyı çok genişletmemek adına yeterli görüyorum.

 

Emmi her iki altılıda da bankom olacak. Malum kısrak babası Kaizbert ve bu çoğunluğunu dişi atların oluşturduğu grubun üzerinde bir potansiyele sahip. Son yarışında sert grupta ve yüksek tempoda gitmesine rağmen yarış sonuna kadar mücadelenin içindeydi. Bugün ekürilerden Elmasınkızı da muhtemelen kaçacak, o yüzden Emmi’nin mutlaka yakın beklemesi lazım, düzlüğe sermayeli çıkarsa kazanmaya çok yakındır.

 

Kechıce’in yine boş kalma imkanı var, grup ve mesafe de çok uygun, ilk şans onda. Tam mesafesine çıkan Harputlunun Oğlu’da mutlaka yazılmalıdır. Shopaholic çok iyi duruma geldi, yarış biraz süratlenirse en az Kechice kadar şanslıdır, iyi de bir ekürisi var. Gravesend uzun süredir sentetik koşmuyor ama eksilmesi için hiçbir sebep yok, gününde olduğu zaman çok etkili oluyor. Son olarak Torchy de yazarsak kapalıdır.

 

Sinclar ve Dayım Benim ikilisi grubun önündeler. Golden Tower için mesafenin 1600’e kadar uzaması dezavantaj, Arsen Lupen, Sinclar Dayım-Benim ikilisinden son yarış bariz gerideydi. Güngör Baba’nın eski durumuyla alakası kalmamış.

Gününde olduğu zaman çok koşan Radyocu’yu ve yarış karakteriyle Baybaşkan’ı yazalım, yeterli görülebilir.

 

1.Ayak: 4,1,8

2.Ayak: 2,10

3.Ayak: 7,5,6,2/3,2,1

4.Ayak: 3

5.Ayak: 3,1,4,9,5

6.Ayak: 4,8,10,5

 

Daıly Mail ilk yarışında gerek derece gerek performans olarak çok iyi bir yarış koştu ve iyi bir grubu geçti. Luxor’un yetenekli erkek taylarından bir tanesi, bugün de grup uygun, kazanmaya çok yakındır. İkinci bankom Daily Mail.

 

Impassable Girl Daıly Mail’in kazandığı Şart-1’de dördüncü oldu ki o gün de benim önlerde tuttuğum taylardan bir tanesiydi. Çok kıymetli bir anne sülalesi var, Demil, Charlie Brown gibi atları üretebilmiş Antakıya’nın torunu. Gelişen tecrübesiyle bu zayıf grubu geçmeye çok yakındır. Misli hedefleyenler, yedili ganyanlar için tek yazılabilir.

Rakipleri üç aşağı beş yukarı benzer seviyeye sahipler,  Altın Kafes, American Billion ikilisi aynı yarışı koşuyorlar. Yarış gören Bazo’yu, ilk koşusu fena olmayan Ruzi’yi, Bartoya’nın kızı Kalımba’yı ve son yarışı inandırıcı olmayan Safa’yı yazarsak kapalıdır.

 

Son ayak Kathmandu’nun Yarış Rüzgarı’nı ne kadar sıkıştıracağı yarışın kilit noktası. Yarış Rüzgarı yine tercihli start çekmiş ve ölümüne kaçacak, normalde bu mesafede bu atlara hiç geçilmez ama Kathmandu çok sıkıştırırsa işler değişebilir.

Yerimiz var, iki gidişat ihtimaline karşı da önlem alabiliriz. Hayal Dünyası tam mesafesine çıkıyor, startta çok kalmazsa şanslıdır. Yakın bekleyerek de koşabilen Murtecizcan, düzelmeye başlayan Selvihan, eski durumunda olmasa da tam mesafesine çıkan Şansküpü ve istikrarlı yapısıyla Nurlutaç sıralaması yarışın büyük oranda kapalısıdır.

Yalnız şöyle bir şey var ki Yarış Rüzgarı boş kalırsa günün en sağlam bankosudur. Dışarıdan çıkıyor ve Kathmandu’yu kapatma şansı var, o yüzden alternatif oyunlara tek yazılabilir, aşırı favori çıkmamasına şaşırdım açıkçası.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,4,5,6,7,8,9,10

2.Ayak: 3,1,4,9,5

3.Ayak: 4,8,10,5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 6

6.Ayak: 2/4,6,1,3,5