• İstanbul Güzel Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 2 dakika, 29 saniye önce

İstanbul’da bugün ağır favorilerin olduğu, misli denenmesi gereken, aksi halde mantıkla bulunamayacak yarışlar var. Plase bir bankoyla misliye yakın bir oyun tutuyorum. Umarım başarılı olabiliriz. Yedili Ganyan da güzel bir seçenek olabilir.

 

Semada Yıldız banko.

 

Kafkaslı’nın kızı Ahubalası sadece sentetikte koşan, kısa sprinte sahip ve bu grup için iyi bir kısrak. Bugün uzun süreden beri yakaladığı en uygun rakiplerle koşacak, Nevcihan, Zilzaal gibi atlarla kıyasladığımız zaman bu vasat dişi grubu çok uygun. Gelip gelip tutturamayan Ahubalası bugün kazanmaya çok yakındır, misli oyun hedefleyenler için kesinlikle tek yazılabilir.

Rakip olarak Hayal Dünyası ve Maviş Hanım ikilisi rakiplerinden farklılar.

 

Tetina ve Haberşah ikilisi grubun çok zayıf ve tecrübesiz taylardan oluşmasıyla artık Maiden’dan çıkmaya çok yakınlar. Haberşah’ın son iki yarışı iyi olmadı ama gücünü koşarsa Tetina’yı geçebilir, o yüzden ikisini ayırmamak daha mantıklı geldi bana.

 

Gün içerisinde bir sürpriz olacaksa buna en yakın yer üçüncü ayak. Çağ Tufanı’nın güven vermeyen potansiyeli ( grup zayıf olmasına rağmen )yarışı her sonuca açık hale getiriyor. Wınd Runner’ın son yarışı kötü değildi, bugün start çıkışını iyi yapabilirse çok şanslıdır, çok geride kalmış, misli oyunları ciddi anlamda cazipleştirebilir. Sıralamam şablonda.

 

Azizoğlu bu sezon ikili İngilizler içinde iş yapan çok az sayıda Lıon Heart tayından bir tanesi. Maiden’dan çıktığı yarışı çok beğenmiştim, son Kısa Vade yarışta da çok ezilmedi ve 1400/25 içinde kalarak bu rakipler için yine yeterli bir yarış koştu ( Lüksemburg’un da önünde kalmayı başardı ). Azizoğlu kısada iyi bir tay, en azından bu grup için. Çok uygun rakipler arasında kazanmasını bekliyorum.

Halis etkisiyle İvanhoe hak ettiğinin çok üzerinde favori çıkmış.

 

Saygon elbette çok favori ama son yarışında kıpırdayan Alinazik’i de bu kadar geri kalmışken göz ardı etmek istemedim. Demiekazık/Sabıka 73. Çaprazı müthiş bir pedigri potansiyeli var.

 

Üç yaşlı Mahir Bey ve Çakıltaşı ikilisinin rakiplerinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Mahir Bey zaten Duke Of Kent, Special Sword gibi atları geçmeyi başarmış bir at, bu grubun ne kadar uygun olduğundan bahsetmeye gerek yok. Çakıltaşı bu sefer mesafesine dönüyor, sanırım eşgalli yapısından aldanıp hep uzun denediler ama neticede bir Luxor yavrusu, çok baskın mesafe ayrımı yapan bir babaya sahip. Kendisi de tam bir kısa mesafe atı, mutlaka etkili olacak. Onun da yaşlı rakiplerine üstünlük sağlayacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4/11,1

2.Ayak: 12,4

3.Ayak: 2,1,3,4,5,8,7/6,9,11,10

4.Ayak: 1

5.Ayak: 7,1

6.Ayak: 8,10

 

Yedili Plase

3 / 4 / 12 / 1,2,3,8 /  1 / 7  / 8,10

 

Cengiz Gürbüz