• İzmir 1,2 yayında...

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 1 hafta, 1 gün, 15 saat, 8 dakika, 57 saniye önce


Not: İkinci altılı 17:00 da yayınlanacak.


Klastay
kısa mesafede yarış kazanabilen taylar veren baskın kısrak Bak Bak’ın tayı, son yarışında İrembeyi gibi İzmir Miden sınıfı için çok iyi bir kaçakla mücadele etmek zorunda kalınca dördüncü olabildi, bugün grup çok daha uygun ve yarışa tek kaçak olarak giriyor, en sert rakibi Kraliçem’ karşı yer tutma ve boş kalma avantajını kullanarak kazanmaya yakın odluğunu düşünüyorum.

Erkmen ve Patroniçe ikilisini ayırmamakla beraber tek yazanlar için önerim bomboş kalacak olan Erkmen’dir.

 

1.Ayak: 1,3,2,7,8,6

2.Ayak: 2

3.Ayak: 2,,4

4.Ayak: 7,1,5,4,3,2,6,9

5.Ayak: 2,4,5

6.Ayak: 2,1,5,3




Cafer Ağa ilk yarışında iyi tayların arasında üçüncü oldu, biraz ağır kanlı görüntüsü nedeniyle tek önermiyorum ama hem ilk yarışı hem de start yeri çok iyi, günün banko adaylarından bir tanesidir. Tecrübesiyle Kaftan ve iyi yer tutabilen Kanlıkaya yanına yazılabilecek isimler.

 

 

 El Assesino bir kez daha benzer rakipler arasında, en iyi koşacağı mesafede çok şanslı ama hem biraz fazla favori çıkması hem de Karadamar’ın kısa çim kalitesi olarak ciddi bir potansiyel vaat etmesi ve El Assesino’nun aşırı favori çıkması nedeniyle tek yazmıyorum. Ufak oynayanlar için bu ikili yeterli görülebilir. Geniş oynayanlar için Precıous Jewell’ın da yazılmasında fayda var.

 

 

 İrembeyi, Mösyöspartaküs ve Şanslıgül üçlüsü yetenekli taylar, hangisi diğer Maiden’a düşse ağır favori olurdu ama şanssızlık aynı yarışa düşmüşler. Nevzatbey’in torunu Şanslıgül’ün son yarışı çok ölçü alınmamalı, bugün geride kalmış, bence yazılmalıdır.

 

 

 Kamalı son ayakta banko tercihim olacak. İzmir çiminde bulabileceği en uygun grubu tam mesafesinde yakalamış durumda, evet hafif bir start problemi var ve start yeri çok dışarıda, ama bir önceki yarışı hariç start çıkışı onun için çok büyük sıkıntı olmadı, maksimum iki boy kalıp yerini bulabiliyor, bugün de en fazla bir-iki boy takılıp bir şekilde yerini alacağını düşünüyor ve umuyorum. Akasya, Aylişko ve Prezıosa üçlüsünün süratlendirecekleri mücadelede, özellikle Prezıosa biraz tehlikeli gibi görünüyor, ama eksik galoplarıyla sert tempo kaçmak zorunda kalacağı yarışı bitirmesinin zor olduğunu düşünüyorum, zaten 1200 üstü her mesafede zorlanan bir kısrak.

Özetle, bence tek rakibi start çıkışı olan Kamalı riskli alınmalıdır.

 

Bol şanslar..

 

 

 

1.Ayak: 7,1,5,4,3,2,6,9
2.Ayak: 2 / 4,5
3.Ayak: 2,1,5,3
4.Ayak: 2,5,,7
5.Ayak: 3,5,10
6.Ayak: 3