• İzmir Cehennemi

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 gün, 10 saat, 20 dakika, 11 saniye önce

İzmir çim yarışları bitene kadar mümkün olduğunca uzak durulması ya da ufak oynanması gerektiğini düşünüyorum. Adeta anıza dönen çim pist bir de yağmurun yağmasıyla iyice fantastik bir hal almış durumda, ne kuma ne çime benzeyen bambaşka bir pist oldu. Kimin gidip kimin gitmeyeceğini çözmek mümkün değil. Ben elbette oyun vermeye devam edeceğim ama dünkü Barbarian bankosunda olduğu gibi her şeyin normal koşullarda olduğunu düşünerek risk almak doğru değil. Tek tercihini kum pistte ya da çimin bu anız halini yadırgamayan, özellikle kısa mesafeli yarışlarda iyi yer tutabilen çimcilerden yana kullanılmasını öneriyorum. Kısa çimde bekleyen atı tek yazmak bu koşullarda akıl işi değil.

 

Skynet’i önde görmekle beraber tek tutmuyorum, Onur Öztürk teşvik kabiliyeti zayıf bir jokey, yarış içinde pasif kalabiliyor, o yüzden teşvik isteyen Skynet ile yine yetiştiremeyebilir, ayrıca gruba karşı bariz üstünlüğü de yok.

Adıvar’ın çim yarışları fazlasıyla yeterli, bir Hoy torunudur, mutlaka kumda da denemek gerekir, grup çok uygun.

Dark Khan koştuğu tek kum yarışta çok geri geldi, hayatının tek kötü yarışını kumda koştu, ama Asliko gibi iyi kumcular veren bir ikinci annesi var, iyi de yer tutabiliyor, bir kez daha yazıyorum.

Sunny Valley zamanla mutlaka gelişecektir, kaba kum ekseninde grubun bir numaralı pedgirisine sahip, yarış başı çabukluk sorununu aşabilirse bugün de çok şanslıdır.

Öncelik bu dörtlüye verilmeli, daha sonra geniş oynanıyorsa Oğlum İsmail, Ferushka, Körebe üçlüsü yazılabilir.

 

Neri Valıant iki yarıştır kötü koşuyor ama mesafede kumaşı olan bir at, pist de çok fazla ayırmıyor, öncelikle onu yazalım. Daha sonra yine boş kalma imkanı yakalayacak gibi görünen Viva La Vida da kesinlikle yazılmalı, grup kalabalık olsa da ilk bakışta sert kaçan bir at yok. Skandal bir kararla İzmir çimine getirilen ve ters mesafeye çıkan Mıss Legend bütün bu olumsuzluklara rağmen bu grubun çok ötesinde bir tay, ihmal edilmemeli. Son şansı ön grup yarışı yapabilen, mesafeye ve piste yatkın görüntüsüyle Çarınoğlu’na verip bu pis yarışı geçebilmeyi umuyorum.

 

Zor yarışta en çok Aslan Luan tutuyorum, mesafenin kısalması lehine, durumu gayet iyi, pisti de yadırgamayacağını düşünüyorum. Onun dışında çok tehlikeli ve mutlaka at yazılması gereken bir yarış. Çarçıraya bu pistte ve eski durumunda olmayan görüntüsüyle güvenmek risklidir.

 

Ferhathan yetenekli ama yarış başında çabukluk yapamayan bir tay, o yüzden start çıkışında tutacağı yer çok önemli,  iki yarıştır, dış starttan çıkmanın da etkisiyle dışarılardan doldura doldura öne gelerek pilini bitirdi ve daha iyi yerde gelebikleceği yarışları aldatıcı şekilde geride tamamladı, bugün iki start çekmiş ve üzerinde sakin bir jokey var, Ferhathan’a düzlük yarışı yaptıracağını ve bu şartlarda çok şanslı olduğunu düşünüyorum, zor programda banko tercihim Ferhathan’dan yana.

Külünk Rüzgar-Tınaz Fırtınası ikilisi iyi yer tutan ama vasat düzeyli isimler, üzerine koyacak bir potansiyelleri yok, biraz güç gösteren ata her zaman kaybetmeye mahkumlar, Ferhatan’ın potansiyeline inandığım için bu ikiliyi eledim.

Auberon ve Berbatov güzel pedigriye sahipler ama eksik yarış tecrübelerinden dolayı onları da eliyorum.

 

Bilgininoğlu’nu normal şartlarda bu grupta yıkmam ama son yarışında çok istekli gelmedi gözüme, eski diriliğinde bulmadım, sonlarda çarpılabilir diye düşünüyorum, o yüzden yıkmayı tercih ettim.

 

Çıtır’ın oğlu Barskan son yarışıyla iyiden iyiye kondisyon ve tecrübe kazandı. Kumda da hiç sırıtamayacağını düşünüyorum, ağabeyleri Haberkan ve Tulbarkan İzmir kumunu adeta yiyen atlardı. Bilgin’den olma Tulbarkan’dan da aynı uyumu beklemek yanlış olmaz. Mesafenin uzaması da potansiyelini hissettirmesi açısından lehine bir föktör, ikinci tek arayanlar için önerim Barskan.

Yeri olanlar Kaizbert’in düzelmeye başlayan, gelip gelip yetiştiremeyen  tayı Ahmin’i de yazabilirler, uzuncu demiyorum ama adaptasyon sorunundan dolayı uzunda daha etkili olması beklenebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,1,4,11/5,8,9

2.Ayak: 2,10,4,1

3.Ayak: 5,1,2,3,4,6,11

4.Ayak: 3

5.Ayak: 6,9,8,2,1,10,5

6.Ayak: 7/3