• İzmir Kumda

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 6 gün, 23 saat, 4 dakika, 28 saniye önce

Not: Yazdığım atların pist kaynaklı çıkacağını sanmıyorum ama çıkan olursa güncelleme yapılacaktır.


İzmir kuma döndükten sonra kağıt üzerinde biraz daha kolaylaştı. 5.1 sahada muhtemelen abuk subuk sonuçlar izleyecektik. Neticede teksiz bir kurgu oluşturdum. Kumu kimin iyi kimin kötü koşacağını kesin olarak bilmek zor. O yüzden her ayağa sigortalarını da yazarak ikişer üçer atla geçiyorum.

 

İlk ayak Massai Mara ve Sophisticated kuma döndükten sonra çok şanslı hale geldiler. Her ikisi de tam mesafelerine çıkan ve kumu da yapabilen isimler, iyi de yer tutabiliyorlar.

Yarış muhtemelen Tanzer , Hattrick ve  Urla Efendisi’nin sert temposuyla başlayacak. Tanzer’in kumu çok parlak değil, Urla Zamanı da varken elemeyi tercih ettim.

Canşen’in galopları  güzel, grup da çok uygun, kumu tutarsa mutlaka etkili olacaktır. Üç at yazarak ilk ayağı geçiyorum.

 

Sun Burn ve Amberim ikilisi uzun mesafe kaba kum kalitesi olarak grubun çok önündeler. Özellikle de Sun Burn. Amberim’i de yazalım, iki at kağıt üzerinde yeterlidir.

Ocıus kumu koşabiliyor ama mesafenin uzun geleceğini düşünerek eledim.

 

Ciminli’ye rakip bulmak çok zor, üst düzey bir kısrak olmasa da bomboş bir grupta koşacak, tempo yapma imkanı da var, şansı çok yüksek.

Gürsoy, Kıngs Pleasure, Trendsetter, Gürsoyhan gibi kaba kumda sınıf isimlern kardeşi, annesinin belki de verdiği en zayıf tay ama bu grupta her türlü iş yapacak potansiyeli var. Aradan iyi galoplarla dönüyor, gücünü koşarsa Ciminli’yi geçebilir.

 

Yarışın kuma dönmesiyle çok eksilecek bir at göremiyorum ama bazı atların şansı ciddi anlamda yükseldi. Kim Tutar Beni belki de kumdan en olumsuz etkilenecek at.

Rio Karnavalı ve Zaferimol ikilisi pist değişikliğiyle şanslarını çok artıran isimler, mutlaka yazılmalı. Onun dışında burayı çok at geçmek daha sağlıklı, sıralamam şablonda.

 

Eğer bir banko yazılacaksa bu İrembeyi olmalı. Çok zayıf taylarla koşacak ve pistin kuma dönmesi de lehine oldu, kazanmaya çok yakındır. Tekli oyun kuracaklar için banko adayım İrembeyi.

Akgündüz potansiyelli ve kaba kuma yatkın bir pedigriye sahip. Anadolu Aslanı, Puslu, Sarısay gibi kaba kumda iyi yarışlar koşan atların kardeşi. Yeri olan değerlendirebilir. Son olarak Aslankaya da yazılırsa yarış büyük oranda kapalıdır.

 

Garavas’ın ıslak kumu tutabilecek bir pedigrisi var. İkinci anne Jarden De Lilla kuma yatkın taylar verebiliyor. Uygun grupta, çok iyi yer tutabilen yapısıyla kazanmaya çok yakın görünüyor.

Trıple Crown ve Pınar Sultan’dan iyi yarış gelebilir. Pınar Sultan muhtemelen çok geride kalacak, ters at arayanlar mutlaka yazmalı. Son olarak Pekin Gold’u da yazalım.

Chamsp Bay’ı kumda çok beğenmiyorum, zaten bariz olarak eksik. Muhtemelen çok sert bir tempo da olacak, o yüzden elemeyi tercih ediyorum. Yeriniz varsa yazabilirsiniz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,5,2

2.Ayak: 1,9

3.Ayak: 10,8

4.Ayak: 3,8,2,1,4,5,6,7,11

5.Ayak: 5/1,3

6.Ayak: 2,11,8,7