• İzmir Yayında.. ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 4 gün, 23 saat, 7 dakika, 11 saniye önce

Not: Çıkan Alakız yerine Yekgün eklenmiştir.


Dark Khan ve Tınaz Fırtınası
hem kalite hem pişkinlik olarak rakiplerinin bir adım önündeler, ayırmak risklidir.

 

Glivana farklı kalitesiyle tam mesafesinde kazanmaya çok yakın

 

Red Warrior ve Wembley Fırtınası vasat taylar olsa da grubun az koşmuş taylarının pek bir şey vaat etmemesi nedeniyle oldukça öndeler. Özellikle Wembey Fırtınası start yerinin de çok iyi olmasıyla günün en şanslı atlarından bir tanesi. Red Warrior’un da yazılmasıyla ufak oyunlar için yeterli görülebilir.

Az koşmuşlardan gelişime açık pedigrisi ve çok kötü olmayan ilk yarış performansıyla Balera belki bir şeyler yapabilir, daha sonra ayak çabukluğuyla Oğlum Cevat ve start çıkışını düzeltmişse, beğendiğim aygırlardan Avangard’ın oğlu Arch Warrıor geniş oynayanların düşünebileceği taylar.

 

Her yarış baka bir atın geldiği ve karman çorman halde koşulan ikinci ayağa çok at yazılmalıdır, sıralamam şablonda.

 

Keskinnaz startta abartılı kalmadığı takdirde çok uygun gruba çıkıyor, üç boy ve altı kalması halinde kazanmaya çok yakındır.

Çeşme Fırtınası Kaizbert’in nispeten iyi anneden verdiği bir tay, ikinci anne Bedüş’ün kızı Çeşme Güzeli’nden daha potansiyelli bir tay beklemek gayet doğal, Çeşme Fırtınası henüz beklenen seviyeyi gösteremese de özellikle son yarışıyla beraber yavaş yavaş düzelmeye başladı ve boş kaldığı takdirde üst grup gibi görünen atları geçebileceğini gösterdi. Bugün Kuğu Güzeli hariç ön grupta yarış koşan tay yok , dolayısıyla öne gelmekte sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum, genellikle geçildiği Nişanlı Kız,Hıçkırık gibi atlara bu kez direnmeye çok yakındır.

Bu ikiliyle gün ün ilk ciddi riskini alıyorum, Keskinnaz çıkarsa, Çeşme Güzeli de öne düşebilirse çok şanslı, ben ikisinin de lehine şartları bulacağını düşünüyorum.

Vegool beğendiğim bir tay ama son üç yarıştır çok bozuk olduğu için eledim.

 

1.Ayak: 4,11

2.Ayak: 4

3.Ayak: 1,4,7,8,5,3,2

4.Ayak: 12,7/9,5,2

5.Ayak: 3,5,7,10,4,1,2,11,9

6.Ayak: 4,5

 

Ekürisiyle beraber Faır Mont oldukça şanslı ve bana göre de ikinci altılının bankosudur. Son yarışında yakın bitirdiği Amberim’e karşı mesafenin uzamasıyla bir parça daha şanslı hale geldiğini düşünüyorum.

 

Alakız ablası Tahire gibi kısa çimde çok kabiliyetli bir kısrak, bu grupta da ciddi bir şansı var. Gökaltay’ın bugün boş kalma ihtimali var, çok unutuldu, pislik yapmayı sever, çok at yazanlar unutmasın, tam sıralamam şablonda.

 

Nevruz Çiçeği çok uygun grupta  günün ikinci teki olarak değerlendirilebilir. Dişi yarışıdır, kısa mesafedir paraya gidelim diyenler için de birkaç isim önereyim, Nevruz Çiçeği çok şanslı olsa da tehlikeli olabilecek ihtimaller seziyorum.

Halime Hanım çok iyi start çekmiş, kaçak tek rakibi Sapancalı Kır Kız’a oranla hem daha çabuk hem start yeri daha iyi, yıkmak isteyenler öncelikle düşünmeli.  Şimşek Yıldızı ve Güldemirkız ikilisinin Nevruz Çiçeği’ne yaklaşabilen performansları var, gurubun da önündeler, Nevruz Çiçeği’nin biraz eksilmesi durumunda şansları çok yüksek.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 12,7/9,5,2

2.Ayak: 3,5,7,10,4,1,2,11,9

3.Ayak: 4,5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 1,6,8,5,2,11

6.Ayak: 4/2,7,1