• İzmir'de Denk Program ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 22 saat, 15 dakika, 16 saniye önce

Sonda Vıctory Runner yerine Snow Bunny ekliyorum.

Çıkan Hıgh Kıng yerine son ayak Fıghtıng ekliyorum. Bu grupta ve 1200 de yazmamak doğru değil.



İzmirşahı ve Sayda ikilisinden hangisinin numaraya çıkacağını tam kestiremiyorum. İzmirşahı’nın start çıkışı çok daha iyi ama öne gelme konusunda Sayda daha ısrarlı, muhtemelen İzmirşahı’nın önde kalacağını düşünüyorum ve aradan iyi dönecekse çok şanslıdır.

Tamerlano güzel bir istikrar yakaladı, bu grubu geçecek seviyede yarışlar koşuyor, yine mesafesinde iyi bir yarış koşacaktır. Adonisim hep söylediğim gibi starttan çıkarsa bu grupta her zaman iddialı olacak kaliteye sahip.

Daha sonra Doruk Ali, Hakuna Matata, Sayda ve Tralles Girl dörtlüsü de yarışın kapalısı için yazılmalıdır.

 

Pepıto biliyorsunuz Rampoldi, Zarbi, Deep Forest gibi atların anne kardeşi. Annesi Deep Sea son derece üretken bir kısrak, Bosporusla da birbirlerini çok seviyorlar. Pepıto hem genel hem de bir önceki kum performansına kadar pedigri potansiyelini koşmuyordu, son yarışını da kazanmasına rağmen yine genel beklentinin altında bana göre ama nihayetinde bir gelişim içinde olduğunu gösterdi. Wait For İt’e düzlüğün her yerinde hakimdi, yarış sonu uzak bir fark olmamasına rağmen Wait For İt’in Pepito’yu geçebilecek görüntüsü hiç olmadı, aynı şekilde No More One’un da öyle.  Benzer şartlar altında, çok da iyi start çeken Pepito’nun bir kez daha kazanması beklenebilir.

 

Zayıf Maiden’da favorim Emperor Jones torunu Akarca Beyi olacak, bu grup için kısa kumda gayet iyi bir pedigriye sahip. Son yarışında ilk kez bir şeyler koşmaya başladı, iyi de yer tutabiliyor, öncelik onda.

Daha sonra Körebe, Hıgh Kıng ve Küçük Oğlum üçlüsü sıralamam.

 

Seldanınoğlu ve Akkurt ikilisinden eğer Seldanınoğlu öne gelebilirse yarışın net favorisidir. Akkurt hiçbir şekilde beklemeyi kabul etmiyor ama hem start çıkışı hem de temposu çok yavaşlamış, Seldanınoğlu’nun içinden çıkması da öne gelmesini iyice zorlaştıracaktır. Dolayısıyla aslında boş kalmayacak gibi görünen Seldanınoğlu önde kolay kalabilir, dördüncü at yakalamışken cazip banko hedefleyenlere önerim Seldanınoğlu.

Daha sonra Turabi, Karamürsel ve düzelmişse eğer tabi ki Tumbulzele.

 

Ağapersen ve Kutup ikilisinin muhtemelen sert temposuyla başlayacak bir yarış bekleyebiliriz.

Favorim bütün Kaizbertlere rağmen Sahipbey olacak. Sahipbey’i kumda çok beğeniyorum, yarış karakteri yüksek çok kabiliyetli bir tay. Bu ikilinin dibine yatarak direnmeye çok yakındır ama bunun için öndeki ikilinin mutlaka tempo yapması lazım. Birbirlerini kollamaları halinde Sahipbey için yarış zorlaşabilir.

Daha sonra kumda eksik gibi görünse de iyice toparlanan Şükrü , yine kazanarak gelen Torosdağı, kalitesiyle Alptuğhan ve Ağapersen iyice boş bırakırsa diyerek Kutup dörtlüsü sıralamam.

Ağapersen’i Kutup’dan dolayı öne çıkamayacak diye ve mesafenin de biraz uzun olmasından eledim.

 

Yonaguskanın oğlu Vıctory Runner tecrübeli atların yanında çıktığı ikinci koşusunda bu grubun tamamından üstün bir yarış koştu. Zaten Yonaguska tek başına bu grupta fark yaratmak için fazlasıyla yeterli. Vıctory Runner da eşgal ve aksiyon yapısı olarak tam bir Yonaguska tayı. İki ay aradan sonra, en iyi koşacağı mesafede şansı çok yüksek.

Daha sonra Borneo, Copperhead ve çok zayıf rakipler yakalayan Şavşatlı üçlüsünü yazarak günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,7,8,2,1,3,4

2.Ayak: 7

3.Ayak: 1,3,7

4.Ayak: 1/2,3,6

5.Ayak: 5,6,7,2,3

6.Ayak: 2,4,15,10,9