• İzmir'de Güzel Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 4 gün, 22 saat, 18 dakika, 12 saniye önce

İkinci ayak Tralles Girl-Doruk Ali ikilisiyle geçerek günü ilk ciddi riskini ikinci ayakta alıyorum.Tralles Girl en iyi koştuğu mesafede ve uygun grupta koşacak, en sert rakibi Doruk Ali’nin yarış başı yer tutma sorunu var ve 1200’de bazen dezavantaj olabiliyor, o yüzden Tralles Girl bir adım önde görüyorum. Doruk Ali için grup çok uygun,sadece yer tutamaz diye bu atların arasında elemek risklidir.

Rakiplere biraz bakalım…Red Eye elli metre geri kalıyor, Suharry’nin Royal Abjar olmasına rağmen kaba kumda gitmeyeceğini düşünüyorum.  Sonic Boom iyi durumda değil, Barrera’nın hem arası var hem de yaşın verdiği olumsuzlukları hissetmeye başladı.

Çekindiğim atlar Asil Mahmut ve Nikolayev ikilisi,  Asil Mahmut için Cebeltay ve Urla Zamanı gibi iki tane kaçak rakibinin olması sorun yaratacak görünse de her iki atın da start çıkışının bozulmuş olmasıyla Asil Mahmut boş kalabilir ve 1200 de her zaman tehlikelidir. Nikolayev en koşacağı mesafeye çıkıyor, yer tutuşu ve form durumu da iyi, Doruk Ali ve Tralles Girl ikilisinin biraz bile olsa eksik koşmaları durumunda şanslıdır ama bir yerde risk almak zorundayız ve 1200 kalitesi olarak gruptan üstün gördüğüm Tralles Girl-Doruk Ali ikilisini tercih ediyorum.

 

Pınar Sultan, Pekin Gold ve Atmaca Kız üçlüsü grubun bir adım önünde ve yeterli görünüyorlar. Pınar Sultan grubun en potansiyelli ayı ama henüz oturmamış tecrübesiyle tek yazacak kadar güvenemiyorum.

 

Tay yarışında Lady Hatun güzel pedigrisi ve 800/55 işleriyle fark yaratabilir, çabuk ayaklı Ilıçlım ve Kızımın Kızı ikilisinin yanına onu da yazıyorum.

 

Ayza Ocıus’un anne kardeşi, Cat Walk bu iki tayıyla yetenekli bir anne olduğunu gösterdi, iki tane benzer özellikli ve yetenekli tay vermek  tesadüf olamaz. Ayza’nın İstanbul sentetik performansı grup için yeterli, özellikle 1300 yarışında Lemnos, Çağ Tufanı gibi atlarla foto olması bu grup için çok kıymetli bir performans. Çimde hayatının ilk yarışında olmak üzere bir kez koşup etkisiz kalmış ama ben kötü koşması için bir sebep göremiyorum. Startta aşırı kalmaması durumunda bu zayıf grupta mutlaka etkili olacaktır, kesinlikle ihmal edilmemeli.

Wıld Heart kalan isimlerden bu sezon üstün bir görüntüsü var, çok iyi yer tutup üst grup atlarını bile geçebiliyor. Bugün formsuz Spumador ve çok kötü start çeken Sibel Su ciddi rakipleri, bu ikiliye geçilmeyeceğini düşünüyorum. Sophıstıcated en çekindiğim at ama Wıld Heart’ın bu sezonki performansı bir tık daha iyi, hafif riskli olsa da eliyorum.

Son tercihim Kuti’den yana, son üç yarışı eksik olsa da kısa çimde çok potansiyelli bir at, kısa ardan yeterli galoplarla dönüyor, düzgün başlaması halinde çok ters bir sonuca imza atabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 11,6,2,1,3,5,10,9

2.Ayak: 5,3

3.Ayak: 9,2,1,4

4.Ayak: 7,6,1

5.Ayak: 4,5,7

6.Ayak: 1,3,10