• İzmir'e İki Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 3 gün, 16 saat, 55 saniye önce

İlk ayakta güzel pedigriye ve hazırlıklara sahip taylar var, mümkün olduğunca çok at yazılmalı, burda eleyenler büyük risk almış olacaklar.

Bade Hanım’ın tam kardeşi Badegül yeterli ve düzgün işlerle bu yarışa giriyor, düzgün başlaması durumunda şansı çok yüksek. Bebeka’nın Vıctory Gallop tayı olması bile İzmir’de fark yaratmak için yeterli, annesi de süratli ve bir kısrak kolunun temsilcisi, düzgün işleriyle kesinlikle ihmal edilmemeli. Baskın kısrak Tyranno Rex’in tayı Son Vurgun yeterli işlere sahip, bu anneden özellikle kumda boş at çıkmıyor, Mehmet Kaya avantajı da var, Mehmet Kaya  Şart-1 yarış için ülkenin en iyi jokeylerinden. Sun Chıld’ın kızı The Queen Rıver kesinlikle ihmale gelmez. Tagula’nın tayı Rain Fly Danehill torunu Wınged Vıctory ve Kıss Me üçlüsü de bulundurulmalı.

 

 

Azelhan’ı bir adım önde görüyorum ama nazik yapısını ve İzmir virajını düşününce ana oyunumda risk almam mümkün değil. Yine de ters banko arayanlar için denenebilecek bir isimdir. Onun dışında bu atların her yarışında başkası geliyor, Azelhan’dan sonra Kabakçı’yı bira dım önde görüyorum ama bu yarış bende çok at olacak, sıralamam şablonda.

 

 

Temelhan ve Güngör Baba ikilisi öne gelmeye çalışacak, ben numaraya Temelhan’ın çıkacağını, Güngör Baba’nın iki gidip düzlüğe kadar bekleyeeğini düşünüyorum, her halükarda bu ikili birbiri için dezavantajlar, ikisinin de birbirinden kurtulmaları çok kolay olmayacak, eski güçlerinde de değiller.

İnferno mesafe uzayınca hiç güven vermiyor, 1600 üzerine çıkıldığında iyi bir ata her zaman kaybedebilir.

Bu şartlar altında, çok uygun gruba çıkan Marvelous İron’ın risk edilebileceğini düşünüyorum. Üçüncü at çıkması kesinlikle bir performans ve güç göstergesi değil, İnferno’nun 1-1-1-1 totosu ve Özcan’ın Güngör Baba için gelmesi  böyle bir tablo oluşturmuş. Mervelous’un son yarışı hiç kötü değildi, Kuloğlu’nu geçti, son yüzde Perfect Warrıor’un iki boy gerisindeydi, bu yarışta favori çıkmak için daha ne yapılabilir bilemiyorum.

Çekindiğim iki konu var: biri Mervelous’un İzmir çimini yadırgaması, diğeri de Güngör Baba’nın gerçek gücünü koşması. Pisti yadırgayacağını düşünmüyorum, üç farklı hipodromda koşup hepsinde maksimum seviyesini koştu, genel olarak da kolay kolay eksik koşmayan bir at. Güngör Baba durumu içinse bir şey diyemiyorum açıkçası o biraz allaha kalmış, son durumunu referans almak zorundayız.

Dolayısıyla, Mervelous Iron’u İnferno’nun favori olduğu ve 1700’e çıktığı bir yarışta üçüncü at olarak yakalamışken tek olarak öneriyorum.

 

 

Bavi Reş kaba kumda üst düzey bir at ve bu grupta tek yazılamayı hak ediyor.

 

 

Toros Dağı Ankara kumundaki parlak yarışıyla dişine göre grupta ilk şans verdiğim at. Sahipbey, Çahan, Zilli üçlüsü ve eküriler birbirine yakın performanslarıyla ayrımsız düşünülmeli.

 

 

Son ayakta Flyıng Queen kısa çim performansı olarak grubun bariz şekilde bir adım önünde… ama startta tereddüt etmesi ve dışardan çıkacak olmasıyla muhtemelen çok kötü yerlerde kalacak, o yüzden yarış karışabilir, Arin’i mutlaka yazmanızı öneririm, gücünü koşmuyor, biraz kıpırdarsa mutlaka etkili olacaktır, çok gerilerde kalmış, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,9,10,6,11,3

2.Ayak: 5,8,7,4,2,6,9

3.Ayak: 5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2,1,5,6,4

6.Ayak: 3,1,2,4,5,6,11,12,13