• Klasikler...

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 4 hafta, 2 gün, 13 saat, 20 dakika, 36 saniye önce

İlk altılıda normalde Autumn Pearl’a güvenebilirdim ama binen ablada teşvik kabiliyeti hiç yok, o yüzden ilk altılı vermiyorum.

 

Gözüm Kaldı’nın kaçacağı Good Herted ve Gloın ikilisinin yakın takip edeceği, viraj ortalarına kadar normal tempoda gelecek bir yarış olacağını düşünüyorum. Üç yaşlılar, artan kısacı aygır kalitesinin etkisiyle büyüklere karşı kısa mesafede gösterdiği üstünlüğü uzunda gösteremiyorlar, o yüzden üçlülere gözü kapalı güvenmek riskli.

Good Hearted son yarışını koşacaksa favorim. Gözüm Kaldıyı çok takılmadan erken atlatabilirse gruba direnmeye yakın olduğun düşünüyorum.

İkinci tercihim Gloin… istikrarlı yapısı ve yeterli performansıyla mutlaka iyi bir yarış koşacaktır. Ufaltmak isteyenler  Good Hearted-Gloin ikilsiyle ilk ayağı geçebilir.

Gözüm Kaldı viraja kadar kolay tempoda boş kalacağı için dikkat etmek lazım. Good Hearted erken yürütmez ya da eksik kalırsa şansı daha da yükselecek.

Ön tarafın erken yürütmesi durumunda Amigra, Soo Hep Me Good, Edgardo ve Famıly Joy üçlüsü de şanslı olabilir.

Özetle ilk ayak tempolara bağlı olarak pek çok sonucu çıkarabilecek zor bir koşu, mümkün olduğunca çok at yazılması faydalıdır.

 

Son iki yarışındaki görüntüsüyle Babamendun’un Kısa Vade seviyesine evrilmiş bir hali var. Eğer mamalı falan değilse yine kazanması lazım.

 

Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda yarışın net favorisi Fly By Me… özellikle boş kaldığı zaman ülkenin tartışmasız bir numaralı mesafe atı. Şansına bu sezon hemen hemen bütün yarışlarda boş kalma imkanı yakaladı, jenerasyonda çok sert kaçan bir at yok. Bugün de benzer şartlar var, yine ön gruptaki tek rakibi yakın bekleyen Sanzatu, Abbas Yolcu’nun bekleyeceğini düşünüyorum. O yüzden Fly By Me’nin şansı yine çok yüksek. Uğur Polat’ın Grup 1 galibiyeti yerine Kurtel ekürisini tercih etmesi de beni biraz şaşırttı açıkçası.

Vıctorys Ours özellikle Gazi’den sonra ciddi bir gelişim gösterdi, Halis’in tercihinden zaten ne kadar güvendiğini anlıyoruz, yarışta binebileceği bir sürü at varken Vıctorys’i tercih etmiş. Özellikle Fly By Me’nin boş kalamaması ya da beklenen seviyeyi gösterememesi durumunda yarışın favorisi haline geleceğini düşünüyorum.

Oğlum Berat iki seferdir bitti derken tekrar açık yarış atı olmayı başardı.  Sevdiği mesafede yazmamak olmaz.

Tambora sadece kuru çim koşan, pistin yumuşaması halinde bile eksilen bir yapıya sahip. Şu an itibarıyla saha normal görünüyor, gözden düşmüş olsa da at yazılıyorsa unutulmamalı. Benim gözümde hala, en azından bir yarışlık karizması var.

Son tercihim, bana göre yarışın kapalı kutu niteliğinde olan tek ismi Tatvan İncisi’nden yana. Erkek atların yanına uzun süredir ilk defa çıkıyor olsa da grup çok sert değil. Gününde bir Tatvan İncisi bu grupta ciddi şanslıdır.

 

Cumhuriyet Koşusu da oldukça zor bir yarış. Favorim, son yarışını biraz erken yürüdüğü için kaybeden Uluer. Cankardeşler’in geçen sezonki durumunda olmamasıyla Uluer her türlü orta mesafeli arap yarışında bence favoridir.

Daha son Cankardeşler, son yarış kötü kapanan Ağrı Kesici, müthiş bir sıçrama gösteren Uçarer, Firikya ikilisi düşünülmeli. Semend’in son yarışı ölçü değil, iyi saklanıp sert sprint yapabilen özelliği bu kalabalık yarışta işine yarayabilir. Yarışın plase atları arasında en çok tuttuğum at Semend.

Son olarak Denizim’den de bahsetmemek olmaz. Açıkçası Denizim kazanırsa şaşıracağım bir sonuç olacak ama yarışa kaydolmasında Halis’in doğrudan bir etkisi vardır, böyle bir yarışta biniyorsa şanslı gördüğünü ve bilerek kaydettirdiğini düşünüyorum, bakalım nasıl koşacak.

 

Storm Girl’ün son yarışını beğenmedim.  Sadece Falez’e geçildiği için değil genel görünüm olarak da bence eski yarışlarının altındaydı, sahanın yumuşamasını sevmemiş olabileceğini düşünüyorum. Devamlı geçtiği rakipler arasında yine favorim olmakla birlikte yanına Kadhan ve Altunsaray ikilisini de yazmaya karar verdim.  Kadhan Son koşusunda Denizim’in erken ve kolay yürütmesiyle yarıştan düştü, bugün boş kalma imkanı var, Denizim gibi erken yürütecek bir rakibi de yok, yine ciddi direnç koyabilir. Altunsaray mesafe uzadıkça ve zaman geçtikçe ciddi bir gelişim gösterdi, mutlaka yazılmalıdır.

 

Emirgan ve Gecenin Sesi tecrübeli fakat vasat taylar, tek yazılacaksa Emirgan tercih edilmeli ama onun da hiç güven veren bir stili ve potansiyeli yok. Ilgın’ın yavrusu Altınbilek kumda kötü koşmadı, biraz kıpırdarsa bu atlar arasında mutlaka etkili olacaktır.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,1,,3,4,6,5,8

2.Ayak: 10

3.Ayak: 4,14,5,9,10

4.Ayak: 9,4,10,8,5,11,14

5.Ayak: 6,3,2

6.Ayak: 2,3,1