• Kocaeli ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 4 gün, 18 saat, 48 dakika önce

Son ayak Secret Mountain eklenmiştir.


Genel itibarıyla önde giden atların çok şanslı olduklarını düşünüyorum, sıkıştıracak rakip sayısı yok ya da çok az, Kovada, Konıgın, Clark Kent gibi atların şansı çok yüksek.

 

Kovada tipik bir Kaizbert olarak boş kalacağı şartları bulduğunda yakalanması zor bir at. Son koşusunda da net olarak bunu gösterdi. Bu grubun üzerinde olan Zorluat’ı kolay geçti ki bu grupta sadece boş kalan Kovada’nın başarabilceği bir şey.

En önemli nokta düzlüğe önde çıkıp çıkamayacağı, önde çıktığı takdirde kilosunun bir önemi yok, bu gruba dayanır.

Bugün tek kaçak olarak koşacak, yakın bekleyen Rio Karnavalı hariç öne hamle yapan at yok, yani bir kez daha boş kalmasını bekleyebiliriz. Bu grubu geçmelidir.

 

Konıgın son yarışıyla hayatının en iyi durumunda olduğunu gösterdi, Kocaeli seviyesinin üzerine çıkabileceğini düşünüyorum, Scarface’in iyi taylarından bir tanesi. Bugün kalabalık gruba rağmen çok sert kaçan bir at yok, yine tempo kurma imkanı yakalayacak gibi görünüyor, mutlaka ilk isim olarak düşünülmeli.

Kızıl Kourgan son yarışında toparlanmış göründü, gücünü koşarsa bu grupta mutlaka etkili olacak.

All Accounted For ve Smooth Candy grubun tecrübesiz ama yetenekli isimleri, her ikisinin de son yarışını ben beğendim, gelişime açık yapılarıyla şans vermekte fayda var. Son olarak mesafe tutan istikrarlı yapılarıyla Kostanay, Power Kıng ikilisini de yazalım.

Toygar’ı uzunda hiç gitmemesinden dolayı eledim, 1500 üzeri anormal eksilen performansı var.

 

Babaeski ve Kırbulut ikilisi gruptan farklı potansiyeldeler. Babaeski ağır favori ama Kırbulut’un da yazılmasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Mesafenin uzamasıyla bu sefer grubu kaçırmayacaktır ve gücünü yansıtan bir yarış koşabilir, grup çok uygun.

 

Clark Kent boş kalacağı şartları yakalamış, Akınşah erken yürütmezse tam istediği tipte bir yarış, grup biraz sert görünse de boş kalırsa çok şanslıdır.

Lemnos kaba kumu sentetik daha iyi koşuyor ve bu grupta da kesinlikle iyi koşacağını düşünüyorum, Lemnos’u yazmamak çok risklidir.

Mesafe kalitesi ve parlak Kocaeli performansıyla elbette Ates Kusu da yazılmalı. Duke Of Kent’in kumda gidip gitmeyeceğini kestiremiyorum, sentetik kadar koşamayacağına eminim ama çok eksilmemesi halinde şanslı olabilir, geniş tutanların yazmasında fayda var.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 8,3,5,10,1,11

3.Ayak: 2,3

4.Ayak: 2,4,1,7,8

5.Ayak: 1,9,5,2

6.Ayak: 1,4,5,10,6,13,9