• Kocaeli'de Zor Yarışlar ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 15 saat, 21 dakika, 31 saniye önce

Not: Parola şablona eklenmiştir.


Günün Ganyanı için aprantisine hiç güvenmesem de bir kez daha Seldanınoğlu’nu öneriyorum, son yarışında çok yavaş götürünce yarışı kısa sprinte bırakıp Seldanınoğlu’nun yeteneğini kullanamadı, aynı şekilde binerse yine kaybedebilir, yine de illa oynanacaksa Seldanınoğlu diyorum.

 

Alaram kısa mesafe kalitesi çok yüksek bir at, hele ki boş kalacağı şartları yakaladığı zaman geçebilmek için açık yarış atı olmak lazım. Bugün kaçak olarak tek rakibi Büyükdüşün, ondan daha iyi çıkıp biraz da tempoyu yüksek tutarsa yanına yaklaştırmayacağını düşünüyorum, ilk atım Aalaram.

Yurttay ve Baba İhsan hem ideal mesafelerine çıkıyorlar hem de grup uygun, Alaram ve Büyükdüşün’ün aşırı takışması halinde gidişat avantajına da sahipler, ikisi de kesinlikle yazılmalı. Ufatmak isteyenler için bu üçlü idealdir.

Büyükdüşün çok güçlü br at, Alaram’dan numarayı alabilirse arasının falan çok bir önemi yok, Alaram’ı numaraya çıkmaya daha yakın görsem de Büyükdüşün’ü elemeyi riskli buluyorum. Son olarak, çok zor kazansa da zaman zaman bu seviyelere çıkabilen, temponun da lehine olduğu Bozdağ Efesi’ni yazıp bırakıyorum.

Güçsalan ve Rio Karnavalı tam mesafelerine çıkıyor olsalar da grup her ikisi için de sert, Eyvah Uzun Mehmet düzlüğü önde görmediği zaman etkinliği azalıyor, İbin kaba kumu sentetik kadar koşmuyor.

 

İkinci ayakta hiçbir taya güvenemedim, Oğlum Burak’ın boş kalma ihtimali belki risk edilebilir ama Ağrı Dağı Fırtınası, Berilsu ve Atom Adam üçlüsü muhtemelen erken üstüne gideceklerdir, Koşanefeler de tempoya girebilir, buraya çok at yazıyorum, yarışın favorisi Kaçakperest biraz ağır bir tay, 1200 de toparlayamayabilir, dikkatli olmakta fayda var.

 

Ağaefendi uygun grupta öncelikle düşünülmeli. Dolce Vita aradan sonra iki yarış görüp hemen kendini buldu, kaba kumu ve uzunlaşan mesafeyi çok sevmese de boş kalma ihtimali ve kalitesiyle yazılmalıdır. Külünk Sultan iyi çıkması durumunda uygunlaşan grupta mutlaka etkili olacak, benzer şeyler Kara Şimşek için de söz konusu,  Kara Şimşek start çıkışını yapabilse grubun net olarak favorisi.  Son olarak kıpırdamaya başlayan Prıncess Ada yazılabilir.

 

Ad Hoc pişkinliği ve yeterli performansıyla grubun önünde, herkes gibi benim de tekimdir. Hogwarts pedigri potansiyeli olan bir tay ama ilk yarışındaki ağır görüntüsü, mesafe uzamış olsa dahi Ad Hoc karşısında elememe sebep oldu. Zaman içinde Ad Hoc’un üzerine çıkabilir ama bugünlük ibre Ad Hoc dan yana.

 

Günün tartışmasız en zor yarışı beşinci ayak, kazananın muhtemelen bir hafta sonra aynı grupta tabelaya girmeyeceği bir koşu, başta Edebey ve boş kalırsa Dağkaplanı olmak üzere çok at öneriyorum.

 

Günün kilit yarışı olarak son ayağı belirledim, Bahather’ı son yarışındaki harika görüntüsü ve gidişat odaklı ciddi avantaj sahibi olması nedeniyle ön plana alıyorum. Yarışın şanslı gösterilen atlarının büyük çoğunluğu ya öne çıkmaya çalışan ya da yakın bekleyen  atlar, Bahather’ın yakın bekleyerek anında yürütüp yüksek tempoya kolay çıkabilen yapısıyla ön grubun tamamına üstünlük sağlayacağını düşünüyorum. Tabi bu bahsettiğim olasılık Bahather’ın son yarışındaki performansını koşmasıyla olabilecek bir şey. Bununla beraber yarışta ciddi bir sürat olacak, ön gruptan bir atın kazanabilmesi için gerçekten grubun üzerinde olması lazım, Bahather’ın  bu kaliteye sahip olduğuna inanıyorum fakat; hem Kocaeli performansının Ankara’ya göre bir tık geride olması hem de yarışın muhtemel sürati nedeniyle bekleyen iyi bir atı da yazma  ihtiyacı hissettim.

El Mirador, Zappa, Leo gibi birbirinin aynısı atları yazmak istemiyorum, bunlardan bir tanesi yazıldığında hepsi yazılmalıdır. Tercihim Fıny’den yana, istikrarsız performansına  rağmen gününde olduğu zaman üst düzey yarışları var, Kocaeli kumunu da sevdiğini koştuğu tek yarışı kazanarak gösterdi, Bahther’ın eksilmesi ya da sonlarda sallanması durumunda tercihim Fıny’den yana.

 

Son ayak Bahther- Fıny ikilisini tercih etsem de belirli bir risk barındırdığı gerçek, gidişat odaklı her tahmin zaten risklidir. Ama programın zorluğu göz önüne alındığında Ad Hoc hariç de bir yerde risk almak durumundayız. Ya son ayak Bahather-Fıny ikilisi ya da Büyükdüşün ve Alaram’ın birbirini bozacağı ihtimaliyle ilk ayağı kurgulayıp Baba İhsan-Yurttay ikilisiyle risk alınabilir. Alaram’ı ilk at olarak önermem tamamen onun kalitesiyle alakalı bir şey.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,4,2/1,5

2.Ayak: 6,2,1,4,5,10

3.Ayak: 16,8,2,7,14

4.Ayak: 1

5.Ayak: 7,4,5,6,10,12,13,2,8

6.Ayak: 8,7