• Pazar İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 1 gün, 19 saat, 48 dakika, 45 saniye önce

İzmir’de zor mu kolay mı anlayamadığım, her iki sonucun da şaşırtıcı olmadığı bir programla karşı karşıyayız. Sürpriz atları önceden kestirmek çok kolay değil, eğer bir sürpriz olacaksa favori atların istikrarsızlığı ve yarış içinde oluşacak birtakım şartlar neticesinde olacağını düşünüyorum. Yani bu açıdan pis bir program olduğunu söyleyebiliriz.

 

Yol Bulan bankosuyla programa başlıyorum. Yol Bulan gerçek yarışını sentetikte koşuyor, kaba kum ve çimde de ona yakın bir performansı var. İzmir kumunda çok tecrübesi yok, daha önce ıslak sahada bir üçüncülüğü var. Kocaeli’de üç yarış koşmuş ve birini çok kolay kazanmış. Kocaeli kumunun hafif olduğunu biliyoruz, o yüzden İzmir kumu için tam bir ölçü oluşturmayabilir ama neticede Yol Bulan bir Özgünhan yavrusu, kaba kumda çok eksileceğini düşünmek doğru olmaz.

Bugün grup o kadar uygun ki yanına kimi yazsam içime sinmedi açıkçası. Doğuhan ve Tulyarbaba ikilisi kaçacak, muhtemelen daha sert başlayan Tulyarbaba kaçar. Aslında Doğuhan olmayıp da Tulyarbaba boş kalsa gözüm kapalı Yol Bulan ve Tulyarbaba ikilisiyle geçebilirdim ama Doğuhan’dan dolayı onu da elemeyi tercih ediyorum. Yani yarışın süratli gideceğini ön görebiliriz. Sıraca, Kaçın Geliyor ve Bürebey gibi eski durumlarında olmayan ve artık istikrarını da kaybetmeye başlamış rakipler arasında, formda bir Yol Bulan kazanmalıdır.

 

Günebakış’ın Kızılhan’ı bozacak olması yarışın kilit noktası. Eğer ki Günebakış olmasaydı Kızılhan bu atlara her türlü dayanırdı. 

Çok denk atlar var, Kızılhan’a güvenemediğimiz için yarışın çok zor olduğunu düşünüyorum. Mümkün olduğunca burayı parayla bulmaya çalışmak lazım.

 

Cuvee’nin oğlu Master Of The Wınd özellikle son iki yarışıyla bu zayıf grubun bir adım önünde görünüyor ama potansiyeline güvenemediğim için tek yazmıyorum. Çok üst düzey bir tay değil.

Badegül eşgal olarak ablasına çok benziyor, annesi aşağı yukarı aynı tayı vermiş. Dolayısıyla bu grup için ciddi potansiyeli taşıdığını düşünebiliriz. Tecrübesizliğine rağmen yazılmalı. Torunum Mira Maiden’dan çok parlak bir yarışla çıktıktan sonra kısa ara verdi, benzer bir yarış yaparsa bu grupta da mutlaka etkili olması beklenmeli.

 

Büyüknefes, Aslankaya , Gürsoy, Hızlı ve Öfkeli ve Karagülüm beşlisiyle kapatılabilecek bir yarış. Özellikle Karagülüm’e dikkat etmenizi öneririm, Aktemur, Burcutay gibi kumda gidebilen atlarla aynı kısrak kolundan geliyor, işleri de güzel.

 

Days Of Thunder çok uygun bir grup yakalamış ve tam mesafesine çıkıyor. Rınce Abhann gibi elit bir kısrağın erkek tayı olmasına rağmen genel beklentinin çok altında kaldı ama bugün mutlaka etkili olacak ve kazanmaya da çok yakın olduğunu düşünüyorum. Son yarış kamçıyı düşürmese biraz daha önde gelebilirdi.

Death Racer’ın en önemli avantajı çok iyi yer tutabilmesi, devamını da az çok getirebiliyor, yine yarışın en iddialı atlarından. Daha sonra Yeşilli Bey ve son kısa sprintini beğendiğim Nikolayev ikilisi yazılabilir. Biraz riskli bir geçiş olduğunun farkındayım ama şablonun aşırı şişmesi adına bu riski almak zorundayım.

Wıld Heart, Bezmi Alem, Massai Mara gibi atları üç yaşlıların biraz gerisinde bulduğum için eledim.

 

Son ayak Rüzgar Eto’ya güvenilmeyecekse eğer zor bir yarış. Rüzgar Eto’yu çok önde tutuyorum ama aradan sonra bir yarış koşsun diye temkinli davranmak istedim, o  yüzden yanına rakip yazıyorum.  İkinci bankoya ihriyaç duyanlar öncelikle Rüzgar Eto’yu düşünmeli. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 4,5,7,10,12,13,9,8

3.Ayak: 1,5,9

4.Ayak: 3,2,6,7,9

5.Ayak: 9,12,10,2

6.Ayak: 4/5,2,1,9