• Piste Göre

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 9 saat, 9 dakika, 24 saniye önce

Günün Ganyanında Wınged Vıctory ağır favori ama kuma döndükten sonra Blue Bel’den bir bomba gelebilir. Denemek isteyenlerin üç beş lira atmasında fayda var.

 

Pist değişiminden sonra Sunny Valley günü ağır favorilerinden biri haline geldi. Zaten pedigri olarak sırılsıklam bir kaba kum atı, zamanla Kısa Vade seviyesine kadar yürüyebilir. İkinci anne Sun Shines East’ın Son Of Sun, Sun Kıngdom gibi kumda elit yavruları var, annesi Sunny Girl de iyi bir kısraktı. Kuma hiç uygun olmayan bu zayıf grubu geçmelidir.

 

Barskan’ın son yarışı tam bir hayal kırıklığı. Kumu sevmemiş olabilir ama kaba kuma çok yatkın bir pedigrisi var, galopları da gayet iyi. Kötü koşmasını, en azında şimdilik piste değil kaprisli yapısına bağlıyorum. Yarış içinde sürekli teşvikle giden, hiçbir yerde güven vermeyen bir yapısı var, zayıf grupta çok şanslı görsem de tek yazmak biraz kumar olacak.

İlk rakip Diyarbeyi tutuyorum. Gökbulut’un yeğeni Diyarbeyi Maiden’dan çok iyi bir yarışla çıktıktan sonra sertleşen grupta aynı seviyeyi gösteremedi. Gelişime açık bir tay, mesafe uzadıkça zamanla iyi yerlere gelebilir. Uygun grupta mutlaka yazılmalı.

Speedy Boy sezon başından beri çok canımı sıkan atlardan bir tanesi. Yer tutmayı hiç beceremiyor, yarış başı temposu çok zayıf, her yarışında da gücünü koşmayan bir tay. Ama beli bir kumaşı var, ikinci anne Küçükçınar etksiyle kaba kumda da gitmesi beklenebilir. Yer tutma konusunda da kumda daha rahat edecektir.

My Cem’i de yazarsak büyük oranda yeterli görülebilir.

 

Günün en zor yarışı üçüncü ayak, mahalli yarış tadında bir koşu olacak. Zal ve Bayketenci kaçacak, Esra Dede’ni kumda da çok eksilmeyeceğini ve yine favori olduğun düşünüyorum ama bu yarışı risk etmek çok mantıklı değil. Ufaltmak isteyenlere Esrar Dede, Hürbeyim ikilisini önerebilirm.

 

İpekkız ve ağır kiloyla yarış gören September Wınd ikilisi grubun çok önündeler, ikinci tek arayanlar İpekkız’ı değerlendirebilir. Yerimiz varsa September Wind’de yazalım sağlam olsun.

 

Kuma alındıktan sonra Sunny Valey gibi çok öne çıkan bir at göremedim. Bu yarışa biraz daha temkinli yaklaşmak mantıklı olacak.

Niku, Crypto gibi kısa kumun iyi atlarıyla kardeş Kacey nihayet son yarışında biraz kıpırdadı. İyi yer tutabiliyor,  mutlaka yazılmalı.

Dehere’in oğlu Aylavyuu bu grupta pist gözetmeksizin yazılmalıdır. Dehere tayları genel itibarıyla kaba kuma uyumlu isimler.

Gısele’in annesi Sparkling Kısrak Koşusu galibi, Perfect Storm’un anne kardeşi, grubun pedigri potansiyeli en yüksek ismi Gisele. İlk yarışında start problemi yaşadı, gelişen tecrübesiyle mutlaka iyi bir yarış beklenmeli.

Öncelik bu üçlüde. Daha sonra Presto ve Winner Tauna yazılabilir.

 

Son ayak kuma döndükten sonra çok zayıf bir grup haline geldi. Doğu seviyesinin bile altında bire yarışla karşı karşıyayız.

Bosslıon pist değişiminin en çok yarayacağı at, aradan sonra iki yarış gördü, bu tip nemli pistelere yatkın bir pedigrisi var, grup da gayet uygun.

Grubun iyi atları Potomya – Baba Gür ikilisi ve kumda gidebilen Şeker Efe’yi de yazarsak son ayağı halederiz diye düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10

2.Ayak: 3,4,6,1

3.Ayak: 3,6,2,9,5,11,12,8,4

4.Ayak: 2/5

5.Ayak: 4,1,3,9,12

6.Ayak: 5,1,2,9