• Renksiz Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 5 gün, 6 saat, 11 dakika, 47 saniye önce

Count On You’nun yetiştiricisi arkadaşım sevgili Onur Dilbaz pedigri konusunda ülkenin sayılı insanlarından bir tanesi. Count On You ile ilgili taylığında ciddi beklentisi vardı ki geçen senenin kumda baş taylarından Forever Here ile henüz ikinci yarışında foto olması bunun haklı bir beklenti olduğunu gösteriyor. Daha sonra bir sürü sorun yaşadı, starttan çıkmadı, bir iki yarış dışa saptı, bir türlü o beklentiyi karşılayacak yarışlar koşmadı. Hala da öyle olduğu söylenemez ama en azından artık sağlıklı bir şekilde yarışa başlayıp bitirebiliyor, bir istikrar da yakaladı. İnşallah bundan sonra daha iyi yarışlar koşacağını umuyorum. Bugün çok uygun rakiplerle koşacak, mesafeni uzaması da avantaj olarak görülebilir ama ben Count On You’nun mesafe çok ayırmadığını düşünüyorum. Uzun aksiyonlu olması biraz da bu beklentiyi yaratıyor.

Bugün genel olarak teksiz bir şablon veriyorum, iki tane banko adayım olacak, tek yazmak isteyenler onlardan birini değerlendirebilir. İlk adayım Count On You.

Daha sonra Kızıl Kourgan tutuyorum. Onun da çok ciddi sorunları var ama gücünü koştuğunda Kostanay gibi bir atı geçebilen bir potansiyeli var.  Bugün de grup çok uygun, yarışını koşarsa mutlaka etkili olacak. Matalon’un  geçen sezon Bursa kumu yarışları bu grup için fazlasıyla yeterli, biraz galoplarını beğenmedim ama sadece galoba bakarak elemek aldatıcı olabilir. Onu da yazıp ilk ayağı geçebiliriz.

 

Balıkhan’ın kızı Tiraje ilk yarışında fena koşmadı. Bugün grup inanılmaz uygun, sadece Balıkhan tayı olmasıyla bile bu zayıf gruptan farklı bir potansiyel taşıyor. Anne sülalesi de Dağaşan, Altınyelinoğlu gibi kum atları çıkarmıştı. Tecrübesizliğinden ve programın alternatiflere imkan tanımasından dolayı tek yazmıyorum ama çok şanslıdır. Rakipleri şablonda.

 

Prenses Di starttan düzgün çıkabilirse çok daha iyi koştuğu 1200’de kazanmaya çok yakındır, ekürilerden önce Prenses Di tutuyorum. Daha sonra eküriler ve Golden Hard. Golden Hard’ın iç pist galopları güzel, malum Lıon Heart tayı ve annesi Golden Pie tam bir kaba kum atıydı. Rakiplerinin de start problemi yaşaması halinde çıkbitir yapabilir.

 

Çok zayıf bir grupla karşı karşıyayız. Baba Vanga’nın bir kaba kum atı olduğunu düşünmüyorum ama grup o kadar zayıf ki ister istemez ön plana almak zorunda kaldım. Üstelik tek kaçak olarak koşacak ve bomboş kalma imkanı var. Başta da belirttiğim gibi kumu çok sevmeyeceğini düşünsem bile bu şartlarda bu gruba direnebileceğini düşünüyorum. İkinci banko adayım Baba Vanga.

Daha sonra Ağa Bakırtaş ve Baranın Gülü ikilisini tutuyorum.  Bosporus/Prıolo çaprazı Baranın Gülü vasat galoplarına rağmen bu grup için iyi bir tay, at yazılıyorsa mutlaka düşünülmeli.

 

Esanadolu Ruatla kapışır mı, yoksa dibine yatıp iki mi gider bilemiyorum ama çok formda oluşuyla ilk şansı ona veriyorum. Rakiplerinin çoğu eski durumunda olmayan, yaşlı atlar.

Işkınat’ın bu grup için potansiyelini biliyoruz, Bursa’yı da çok seviyor, kesinlikle yazılmalıdır. Daha sonra istikrarlı yapısı ve yeterli performansıyla Sibiryalı ve uzun süredir denemese de kaba kumda eksilmesi için sebep göremediğim, uygun gruba çıkan Gökkale yazarak beşinci ayağı geçiyorum.

 

Dolce Vita’nın boş kalma imkanı var ve uygun grupta kazanmaya yakın görünüyor ama çok ağır favori çıkması yanına at yazmama neden oldu. 55 Agf Dolce Vita için, Bursa’yı çok seven Perform ve  orta mesafede zaman zaman çok koşabilen Apalba varken biraz fazla.

İmkanı olanlar bu ikiliyi de yazarak son ayağı kapatabilir.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 2/4,1

2.Ayak: 13,6,14,8,11

3.Ayak: 1,2,4

4.Ayak: 2/1,5

5.Ayak: 10,4,1,2

6.Ayak: 1,2,3