• Şanlıurfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 4 gün, 17 saat, 48 dakika, 33 saniye önce

Zaza Ahmet ve Stres Topu hem son yarış hem de potansiyel olarak grubun üzerindeler. Rakipler tecrübesiz ve sorunlu isimler. Matador Yaşar uzun arası olmasına rağmen fena bir tay değil, ilginç bir yarış yapabilir, son tercihim ondan yana.

 

Sokollu ve Ataştacus son yarışlarında aynı mesafede koşmuşlar ve ben Ataştacus’u tek önermiştim. Sokollu kazandı Ataştacus ikinci oldu. Ataştacus öne çok kolay düşünce yarışı yavaş götürdü ve en büyük hatası bu oldu. Biraz daha tempo yapsa ayırt edici özelliği ön plana çıkabilirdi. Yarışı iki yüz metre sprinte bırakıp Sokollu’dan kopmayınca sonlarda yakalandı. Bugün Ebu Emir var ve Ataştacus boş kalamayacak. Ebu Emir’in start çıkışı çok daha iyi ve çok da çabuk bir at. Ataştacus’u boş bırakmayacaktır.

Sokollu her zamanki gibi iki gidip düzlükte işi bitirmeye çalışacak ve buna bir kez daha çok yakın görünüyor. Yanına sadece yarış gören Sun Kıngdom yazıyorum, düzlüğe biraz daha kopmadan çıkabilirse bu sefer çok daha etkili olabilir.

 

Tomo Ağa nihayet boş kalabileceği bir yarış yakalamış. Oytuntay, Bahabey gibi atlar yüzünden bir türlü boş kalamıyordu ve bu yüzden sezon boyu kazanamadı. Bu sefer tek kaçak olarak koşacak, sadece yakın bekleyen Savaşer var, o da Tomo Ağa’yı düzlüğe kadar bırakacaktır.

İlk bakışta grup sert görünse de Tomo Ağa boş kaldığı zaman ciddi direnç gösterebiliyor. Camuzağa, Şahdemir eski durumlarında değiller. Savaşer de son durum itibarıyla Tomo Ağa’nın çok ötesinde değil. En çok Vindırhat’tan çekiniyorum ama onu da Tomo Ağa’nın boş kalacak olmasına güvenerek eledim. İki at geçilecekse Vindırhat tercih edilmeli.

Sonuç olarak Tomo Ağa riskinin alınması gerektiğini düşünüyorum. Tomo Ağa’yı beş atla bulmak bize bir şey kazandırmayacak.

 

Atay Han ve Baranbaba ikilisi çok parlak pedigriye sahip, henüz kendilerini gösterememiş isimler. Özellikle Atay Han benin hem babasını hem kısrak hattını çok beğendiğim, geniş yapısıyla tam bir Kobra yavrusu. Ankara’da toto yapamasa da öne çok kolay gelmesiyle bu grupta mutlaka etkili olması beklenmeli. Yalaz’ın oğlu Baranbaba da güzel galoplar yaparak ilk Doğu yarışına çıkıyor, o da kesinlikle ihmal edilmemeli.

Son olarak çok iyi işler yapan Kafkaslı Devranı da yazıp bırakıyorum.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: Hepsi

2.Ayak: 9,5,3

3.Ayak: 2,5

4.Ayak: 6

5.Ayak: 1,2,8

6.Ayak: 3,1,2,10,4,5,6,7,8,9,11,12