• Tatsız Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 3 gün, 12 saat, 59 dakika, 26 saniye önce

Kış sezonunun başlamasıyla atların sayısı ve kalitesi beklendiği üzere çok azaldı. Mümkün olduğunca şablonu ufaltmaya çalışıp misli oyunlar hedeflemenin daha mantıklı olduğu döneme yavaş yavaş giriyoruz. Ben de oyunları buna göre kurarak, imkan veren programlarda olabildiğince ufak şablonlar çıkarmaya çalışacağım. Umarım başarılı bir kış sezonu geçiririz.

 

İlk ayak artık ezberlendiği üzere, yatanların beşliye dönmesi adına günün en zor yarışıyla başlıyor.

Asil Mahmut ve Gözüm Kaldı yarışın tempo yapan atları. Asil Mahmut daha seri yapıda olduğu için muhtemelen numaraya çıkacaktır. Gözüm Kaldı yakın beklemeyi deneyecek, eskiden bu şekilde başarılı olduğu yarışlar vardı. Gözüm Kaldı aslında iyi durumda olsa bu grubu her zaman geçebilir ama bu sezonki yarışları çok istikrarsız, geçen sene Bursa’da gösterdiği kestirilebilir performansı bu sezon göremiyoruz. Bakalım bugün nasıl koşacak, ilk şansı ona veriyorum.

Flo Jo son yarış sert gruba çıktı ve startta da hafif takıldı. Daha önce böyle bir sorunu yoktu o yüzden anlık bir şey olabileceğini varsayabiliriz. Bugün normal çıkacağını ve dişine göre grupta çok şanslı olduğunu düşünüyorum.  Sporting’in de gücünü koşması durumunda mutlaka etkili olması beklenmeli. Öncelik bu üçlüde, ufaltmak isteyenlere bu üç atı önerebilirim.

Kapatmak için Mias Touch hariç hepsiye kadar yolu var.

 

Hong Kong annesi Karben’in taylarında genel olarak gözlendiği gibi kısa mesafeye daha yatkın, uzadıkça sprinti cılızlaşan ve sonuç alamayan bir at. Ama bugün belki de hayatının en uygun grubuna çıkıyor. Bu atlar arasında mesafe ne olursa olsun ilk at olarak düşünülmeli.

Kolbastı boş kaldığı zaman direnç koyabilen, inatçı bir yapıya sahip. Uzun arası var, galopları eksik falan ama bugün Tuncagün hariç öne gelen atın olmadığı bir grup yakalamış, biraz bile gücünü koşarsa çok şanslıdır.

Son olarak Tepe ve Burakşah ikilisini yazıp ikinci ayağı bitiriyorum.

Kavaklı’yı  elememin sebebi sorunlu olduğuna inanmam. Son yarışını derecesiz tamamladı ve işleri de eksik gibi görünüyor. Atikkız’ı da benzer sebeplerden eledim.

 

Harputlu uzun koştuğu sürece iyi bir yarış kazanma ihtimali çok zayıf. 1500 üzerine çıktığı zaman sıradan bir at oluyor. Bugün grup çok basit değil ama mesafe tam istediği gibi. Grup içinde hem gidişatın hem mesafenin uygun olduğu ve kalitesi de yeterli bir numaralı at Harputlu.

War Legend genel olarak beklentilerin çok altında kalsa da kumu koşabilmesiyle bu grupta yazılmalıdır. Son olarak, boş kalamayacak olsa da Bursa’da çok koşabilen Red Rebel yazıp bırakıyorum.

 

Embir Han son yarışında Ankara’daki rezalet performansının izlerini tamamen silen, kalitesini konuşturan bir yarış yaptı. Yine bomboş kalacağı bir grup yakalamış, bu şartlarda Embir Han’ı Bursa’da geçmek çok kolay değil, bankom.

 

Erşen’i İstanbul’da koştuğu yarışında bile çok önlerde önermiştim ve kötü koşmayarak üçüncü oldu. Fena bir tay değil, en azından Maiden’dan çıkacak potansiyeli var. Kumda gider mi diye kafamda biraz soru işareti var açıkçası. Kaneko olmasıyla çok eksilmemesini bekleyebiliriz ama Kocaeli kumundaki tek yarışı hiç hoşuma gitmedi. Bugün tutup elli metre önde de kazanabilir ama o yarışı gördükten sonra bir kaba kum koşusunda tek yazmak bana çok mantıklı gelmedi.

İlk rakip elbette Lıon Heart kızı Nymphdora olacak. Ayağına çabuk bir tay, son yarışı da fena değil. Prenses Roro’nun orijini beğendim, işleri de gayet yeterli görünüyor. İkinci anne Ro-Ro sürekli iyi taylar verdi. Bucknell, Montreal, daha eskilerden Joly Jumper hep sprinter yapıya sahip sınıf isimler oldular. Hatta Montreal Gazi için bile ciddi tutulan, ümit veren çok güçlü bir attı. Bu kısrak kolundan gelen Prenses Roro ilk yarışı olmasına rağmen çok zayıf grupta düşünülebilir.

 

Beratbey çok ters bir at, startta kalıyor, her yarış aynı sprinti yapmıyor, o yüzden tek yazma konusunda maalesef güvenemiyorum. Bugün Bursa pistine de ilk defa çıkacak.

İlk rakip Kınalı Kuzu tutuyorum, pedigrisinde kumu da koşabileceğinin işaretleri var, iç pist galopları da gayet düzgün.  Efe Yürek’in son yarışı çok başarılı ve gelişime çok açık bir tay. Son olarak Zilli yazıp günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,4/6,7,8,1

2.Ayak: 1,5,7,6

3.Ayak: 1,3,6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,5,6

6.Ayak: 4,2,7,5