• Tatsız Program ( Ankara )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 3 gün, 4 saat, 18 dakika, 52 saniye önce

Yamak sıfır yarışı, yaşlı ve dengesizleşmiş atlar var, risk almaya hiç gerek yok.

 

Tarsus Beyazı Banknote’un bu sezonki en sürpriz tayı, geçen yıla oranla daha çok kısrağa aşım yapmasına rağmen bu sene beklentilerin altında kaldı. Tasus Beyazı’nın annesinin kayda değer bir tayı yok keza ikinci annesi Aprıl Point de öyle, Hamitin Kızı’nın başarısını ben Banknote’a bağlıyorum. Bir önceki Kısa Vade yarışında biraz tempoların da yardımıyla Dublin,Işılay gibi atları geçmeyi başardı, uygun grupta kazanmaya çok yakındır. İlk altılıda tek yazacaklar için Hamitin Kızı düşünülebilir.

Panigale’in ilk yarışı ters pistte olmasına rağmen çok iyiydi, Vıctory Gallop, Cantrary kızından kabiliyetli bir tay vermiş, çimde mutlaka daha iyisi beklenmeli.  Yeri olanlar için Hamitin Kızı karşısında kapalı kutu özelliği olan cazip bir isimdir.

 

Çok uzatmaya gerek yok, Daskyleion bu atları geçmelidir.

 

Fleta için tek rakip Selly, Fair Tail’in torunu Selly henüz gerçek gücünü koşmayan potansiyelli bir tay, ben de biraz çekiniyorum açıkçası ama hem Fleta’nın bir tık daha iyi performansı hem de Selly’nin müzminleşen start sorunu nedeniyle tercihimi Fleta bankosundan yana kullanıyorum. Selly start çıkışını ağır Fleta ise tam tersi çok hızlı yapıyor, yarış başlar başlamaz muhtemelen bu ikili arasında altı-yedi boy civarı bir fark olacak, bu şartlarda Fleta riski alınabilir.

İlk altılı çok geniş değil, o yüzden Selly de yazıyorum.

 

Egebeyi’nin Selayatlı ve Nasibin’den dolayı kaçamayacak olması ve kilo farklarıyla yarışı çok zorlaştırmış, parayla bulmak en mantıklısı.

 

Tambora’nın son yarışını beğenmedim, potansiyelinin altında kaldığını düşünüyorum, bugün mesafenin de kısalmasıyla bir kez daha zorlanabilir. Aslında grup çok uygun, mesafe atı denebilecek sadece Oğlum Berat var, onu da çok rahat geçiyor ama rakiplerinden ziyade son yarışıyla alakalı bir tereddütüm var, o yüzden yıkmayı tercih ediyorum.

Yaramaz Çocuk mesafe ayırmayan yapısıyla ıskalanmamalı, ara vermiş diye biraz geri kalabilir, at yazılıyorsa mutlaka düşünülmeli. Sanzatu tek kaçak olarak giriyor, dikkat etmek lazım.  Oğlum Berat ve orta mesafeye daha yatkın olsa da yavaş tempodan ötürü Dedemşah yazıp bırakıyorum.

 

School Dancer eşgal olarak tam bir Yonaguska tayı, dolayısıyla bu mesafeler uzun geliyor ama grup  da çok uygun. Son yarışında erken yürüyünce inatçı Karaeserle uzun süre takışıp zaten uzun olsa mesafeyi iyice zorlayıcı hale getirdi, bu sefer daha sabırlı kalması halinde şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum,  günün plase bankosu olarak önerim School Dancer.

Karaeser, Famıly Joy, Apıca Dora herkes gibi benim de rakip gördüğüm isimler.

 

Strategıcally’nin zorlanabileceğini düşünüyorum, grubun çoğunluğunu geçmiş olsa da Slayer Scream’a karşı zorlandı, bugün yüz metre uzayan mesafe ve kilo faktörü Slayer Scream’dan yana, Strategıcally’e ciddi rakip olabilir.

Leo performans olarak Strategıcally’i zorlayabilecek kalibrede bir at, istediği şartlar oluştuğunda Kocaeli’nin Kısa Vade seviyesinde bile zaman zaman adını duyurabiliyor.  Bugün şehir değişikliği yaparak Ankara’ya gelmiş, Ankara’nın kaba kumunda ne koşacağını çok merak ediyorum, pedigri olarak tam bir kaba kum atı ve Kocaeli’ye göre çok daha ağır olan Ankara kumunda ilginç bir sonuca imza atabilir. Yarışın şanslı atları, Stategıcally’de dahil olmak üzere ön grup yarışı yapan atlar ve ister istemez tempoya girecekler.  Leo eğer gücünü koşarsa mutlaka bir yerlere gelecektir.

 

Batmanaslanı’nı da beğeniyorum, Beratbey karşısında eleyemedim, iki at geçiyorum.

Bol şanslar..

 

İlk Altılı

3,2,1,5,6,4,7 / 9,,5 / 1 / 5,,9 / 6,1,5,12,,2,9,10,7 / 5,6,4,3,2

İkinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 6,1,5,12/2,9,10,7

3.Ayak: 5,6,4,3,2

4.Ayak: 1/3,5,4

5.Ayak: 5,8,2

6.Ayak: 3,2