• Üç Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 15 saat, 25 dakika, 57 saniye önce

Controllable’ın çok yakın bir ilgilisi sitemiz üyelerinden, dolayısıyla başarılı olmasını canı gönülden istediğim bir kısrak. Tecrübelendikçe eşgali ve performansında ciddi gelişmeler oldu, zaten pedigri olarak bu seviyelerde ve mesafelerde ölüsünün iş yapması lazım. Son yarışında olduğu gibi gruptan abartılı kopuk gitmediği sürece çok etkili olacaktır. Sıralamam şablonda.

 

Red Angel gruptan farklı kumaşıyla günün banko adaylarından bir tanesi fakat benim kafamda mesafeyle ilgili bazı soru işaretleri var, muhtemelen kötü koşmayacak ama verdiği ara da göz önüne alınınca şablona tek bırakma konusunda biraz çekimser kaldım. İstanbul sentetik uzun mesafeli yarışının sonlarında anormal kesmesi, ikinci annesi Violent Girl’ün mesafeci aygırlardan Dıvıne Lıght’dan verdiği Yegane’nin kısaya daha yatkın olması gibi detaylar da var. Yine de günün banko adaylarından bir tanesidir,  rakip yazacaklar için sıralamam şablonda.

 

Tecrübesi ve mesafeye daha yatkın yapısıyla Dublin’i de Bıtcoın’in yanına yazıyorum.

 

İlk kez bu kadar cazip bir banko tercih ediyorum, defalarca plase tek denedim ama yedinci atı ilk defa tek yazacağım, bahsettiğim isim Shanda.

Scaface/Trempolıno çaprazıyla uzun mesafeye çok yatkın bir pedigriye sahip, konformasyonu da zaten tam bir mesafe atı. İstanbul’da sezon başından beri zaman zaman kendini göstermesine rağmen henüz Maiden’dan çıkamadı. Bununla birlikte süratli giden mesafe yarışlarında Börte,Mother Of Drangons, Perhane gibi İstanbul’un elit seviye kısraklarını geçmeyi, zorlamayı başarabilen bir potansiyeli var.

Bugün muhtemelen dişi ve Maiden olmasından dolayı çok gerilerde kalmış ama ben gruptan aşağı bir tarafının olmadığını düşünüyorum. ( Adana çimini sevmezse ona yapacak bir şey yok ) İstanbul’da at geçemeyen Sahibe’nin Adana çiminde yaptıkları ortada, Shanda’nın İstanbul performansı Sahibe’den çok daha üst düzey.

Beratınkızı ve Kemal Kurt ikilisinin buluşmasıyla yarışın mutlaka süratli gidecek. Shanda için bu çok büyük bir avantaj, tempo ne kadar yüksek olursa farkını ortaya koyması o kadar kolaylaşacak. Tesla, Whıt Crest gibi atlar belirli bir istikrara sahip olsalar da çok üst düzey değiller, Shanda için geçilmeyecek atlar değil, yeter ki Adana çimini yadırgamasın.

Çok at yazanlar Olgo’yu mutlaka ilave etmeli.

 

Eniskerem’in günün bir başka banko adaylarından olduğunu düşünüyorum. Deha’nın 1200 çimde Adana’daki en iyi tayı Eniskerem. Son yarışında sert grupta çok süratli götürüp virajla beraber Aldut tepesine binince tabela dışı kaldı, bugün hem mesafe hem rakipler çok daha  uygun, ilk ikiden düşmeyeceğini düşünüyorum, cazip de bir banko adayıdır. Yeter ki çok sert tempoya girmesin.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,4,3,2,1,6

2.Ayak: 5,9,3,10,2,8

3.Ayak: 7/4,5,8,11,10

4.Ayak: 1,6

5.Ayak: 10

6.Ayak: 14/6,1,2,5,9