• Üç Banko ( İzmir )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 5 gün, 14 saat, 38 dakika, 59 saniye önce

İzmir’in ilk ayağı her zamanki gibi zor bir yarışla başlıyor. Tahire genel olarak gruba hakim olsa da gerek kilosu gerekse zaman zaman kaybetmesiyle risk almak tehlikeli, zaten programda çok daha içe sinen bankolar var. Asil Bakış’a özellikle dikkat etmenizi öneriyorum. Beş yaşında ilk kez çime çıkacak, pedigri olarak kesinlikle eksilmemesi lazım, grup da dişine göre,  mutlaka yazılmalı. Sıralamam şablonda.

 

Banko tercihimi Vira Vira’dan yana kullanıyorum.

Vira Vira Just Win’i geçip Serseri arkası ikinci olduğu açık yarış sonrası dopingten bir sene ara verdi. Yarışın ikincilik ikramiyesinin üç katı olan yüz elli bini eküri ödemeyince at bir sene ara vermek zorunda kaldı, yani vermiş olduğu ara sağlık sorunundan değil doping cezasından kaynaklanıyor. Yarış tarihine bakarsak da bunu anlayabiliriz, ceza aldığı yarışın aşağı yukarı bir sene sonrasında kaydolmuş. Zaten çok sayıda galobu var ve  uzun süredir İzmir’de hazırlanıyor.

Yani hazır durumda olduğunu söyleyebiliriz, grup çok uygun, Maiden’dan bir şekilde çıkmayı başarmış ama özünde hala Maiden seviyesinde taylarla koşacak. Vira Vira geçen sene ikinci olduğu yarışta Lemnos ve Serseri gibi dönemin en iyi ikili erkeklerine kafa tutabilmiş bir at, Lemnos da Serseri de erken gelişen özelliğe sahipler, dolayısıyla geçen sezon Vira Vira ikinci olurken bu iki atı hazır haldelerken zorladı. Lemnos da Serseri de o gün neyse bugün de aşağı yukarı aynı seviyeye sahipler.

Vira Vira’nın start yeri de çok iyi, İzmir 1400 çimi viraj üzerinden başladığı için start yeri bir atın şansını büyük ölçüde değiştirecek kadar önemli. Vira Vira iki start çekmiş ve düzgün başlayan yapıda olduğu için yer tutma konusunda sıkıntı çekmeyecektir. Bu zayıf grubu geçmesi beklenebilir, beşinci at yakalamışken tek yazıyorum.

 

İrembeyi son yarış dışa saptı, pistle alakalı bir sorunu olmadığını düşünüyorum, İrembeyi kumu da koşar ama tekrar sapmayacağının garantisi yok. Galobu da iyi değil.

Vaseem’in ilk yarışını çok beğendim, geniş aksiyonlarıyla kumu da yadırgamayacağını düşünüyorum, aksiyon yapısı ve performans itibarıyla değişik bir ilk yarış koştu. Ayşe 18.’in torunu Sarıçizmeli’den bu zayıf grupta mutlaka bir şeyler beklenmeli. Öncelik bu üçlüde. Yeri olanlar için bir iki at daha yazıyorum, sırlamam şablonda.

 

Power Of Brothers, Wıllıston’un start problemi ve ağır kilosundan şanslı görünüyor ama Wıllıston çok aşırı takılmazsa kilosu falan önemli değil, en az Power Of Brothers kadar şanslıdır. Zaten biraz ağır yapısından dolayı Power Of Brothers bu kadar favoriyken her zaman yıkmayı tercih edeceğim bir at.

Mito henüz bu ikiliyi geçmemiş olsa da diplerinde dolaşıyor, sezon bitmeden sıra ona da gelebilir. Üç at yazmışken çok tutmasam da Madam Corleone de ilave edibilebilir.

 

Baranzini çok şanslı, boş kalma imkanları olsa Legend Rıng ve Selahattinbey ikilisinden birini mutlaka yazardım ama birbirlerini sıkıştırmaktan başka çareleri yok. Bu şartlarda Branzini en önemli rakibinin kendi performansı olacağı bir yarışa çıkıyor, günün ikinci bankosu olarak düşünülebilir.

Çok geniş oynanıyorsa kaçanlardan en azından Selahattinbey yazılabilir. Legend’ın jokeyi Onur Öztürk sert tempoya girmeyi çok sevmiyor, Selahattin Bey’i boş bırakabilir, yeri olanlar için Branzini’ye rakip önerim Selahattin Bey.

Rainy Man ve Sideli için mesafe biraz fazla uzamış, Gaunos da Branzini’nin olduğu yerde artık durması lazım.

 

En ciddi rakipleri kaçak İki Kaizbert tayı olan Sabırlıhanım çok çok şanslı. Çeşme Fırtınası ve Neslimehir ikilisi kaçarak koşan ve başka şekilde çok etkili olamayan isimler, her ikisi de alternatif kabul etmiyor.  Bu şartlarda Sabırlıhanım için grup çok uygun, rakip gösterilen Güntay’ın kızı Son Hatıran ve Güldemirkız ikilisinden daha kabiliyetli bir tay, kazanmaya çok yakındır, Vira Vira’ya güvenemeyenler ya da misli deneyecekler Sabırlıhanım bankosunu değerlendirebilir.

Çok at yazanlar için İzdüşümü mutlaka ilave edilmeli, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,7,1,3,12,8,10,5

2.Ayak: 3

3.Ayak: 6,12,11/2,3,9

4.Ayak: 2,1,5,,4

5.Ayak: 2/1

6.Ayak: 5/7,1,12,13