• Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 6 gün, 12 saat, 26 dakika, 7 saniye önce

Oytuntay ve Tomo Ağa’nın artık ezberlenmiş hale gelen öne çıkmak için müthiş çabalarını izleyeceğiz. Aslına hangisi boş kalsa bu gruba dayanır ama bunu bilmemiz mümkün olmadığı için yarışın bekleme atlarına da dönebileceğini düşünüyorum.

Baba Sönmez,  Orfeus, Bayramhan üçlüsünü de yazarak ilk ayağı geçiyorum.

 

1200 yarışları çözebilmek Doğu illerinde her zaman daha kolay. Atların stillerini ve güçlerini biliyorsanız, grubun yüzde sekseni tempolarda dağıldığı için eleme yapmak çok daha kolay. O yüzden riski genellikle kısa mesafeli yarışlarda almaya çalışıyorum ama bu yarış için aynı şeyler söyleyemeyeceğim.

Tallship ve Akyol yarışın sert kaçan atları. Kemal Kurt faktörü ve starttan iyi çıkabilmesiyle Alehsan da bunlara katılabilir. Akyol kaçamazsa eğer kesinlikle güven vermiyor, Tallship olur da Akyol üstüne gitmez boş kalırsa o da tehlikeli, sonuçta bir Yonaguska ve belirli bir sürati var. Yani ön gruptaki iki atı da elemek belli ölçüde risklidir.

Bekleyenler arasında da öyle güven veren bir at yok. Capitane yakın beklemeyi iyi yapabiliyor, onu biraz öne alalım, onun dışındakiler çok zayıf seviyeye sahipler.

Yani ne kaçanlara ne bekleyenlere güvenmek tam olarak içime sinmediği için bu yarışı kapamayı tercih ediyorum. Başarılar’ı mutlaka yazın.

 

Nani Nani ve Tay Bike ikilisinin muhtemelen öne düşme mücadelesi vereceği yarışta bankom Lea olacak. Lea’nın biliyorsunuz biraz start problemi var, iki üç boy takılarak çıkıyor. Bugün grubun uygunluğunun yanında en önemli avantajı az atlı yarış bulmuş olması. Startta kalması önemli bir sorun yaratmayacaktır. Kalabalık gruplarda bile virajla beraber ön gruba sokulabiliyorken bugün bunu daha kolay yapması beklenebilir. Grubun üzerine bir mesafe kalitesi olduğunu düşünüyorum.

 Tay Bike belki boş kalsa tehlikeli olabilir ama Nani Nani son yarışında iyi çıktı ve kaçmayı denedi, bugün de benzer taktikle koşacağını düşünüyorum. Kaldı ki Nani Nani kaçmasa bile bence Lea yine Tay Bike’nin bir adım önünde.  Akayla’nın son yarışı gayet iyi gibi görünüyor ama o da yarış içinde hiç gidemeyen bir yapıya sahip. Lea’yla arasında virajla beraber bir fark oluşacağını düşünüyorum ve risk alarak Akayla’yı da eliyorum. Bankom Lea.

 

Fobi boş kalacak gibi görünüyor ama şöyle bir şey var ki Akoğuz son yarış Fobi’nin üzerine erken yürütmeyi denedi. Düzlüğü boş döndürürse geçemeyeceğini biliyor, o yüzden erken atlamayı denedi ama olmadı. Bugün de benzer şekilde koşarsa Fobi’ye yarışı kaybettirebilir. O yüzden biraz temkinli davranmakta fayda var.

Akıncıhan düzelmeye başladı, bu grup için çok iyi bir at. Çolbır bu mesafeleri iyi koşuyor, en azından süratli gidecek yarışta bu grubu geçebilir.

 

Gündüzkaan hem yer tutuşu hem de temposu itibarıyla bu grubun bir adım önünde. Urfa’da iki galobu görünüyor ve dereceleri de gayet iyi.

Usbey, Azadağa’yı da yazalım, kağıt üzerinde yeterli görülebilir.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 3,5,1,2,4

2.Ayak: 6,8,1,3,9,5,7

3.Ayak: 3,2,4,5,6,8

4.Ayak: 4

5.Ayak: 3,8,2

6.Ayak: 2,1,9