• Yedili Denemesi ( İstanbul )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 3 gün, 22 saat, 56 dakika, 26 saniye önce

İstanbul altılısında ufak bir şablon tutuyorum, dolayısıyla yedili denemeye açık bir gün, imkanı olanlar yedili ganyan denemesini önerebilirim.

 

Yedilinin ilk ayağı Thor - Azmi Reis şeklinde geçilebilir.

 

Son yarışında Ağakafkaslı’ya kaybetmiş olmasına rağmen Parpali’yi yine önde tutuyorum. Her zaman istikrarlı ve bu grupta en kötü ikinci olacak kapasiteye sahip bir tay. Ağakafkaslı son koşusunda Parpali kapanmasa dahi bence rakibin geçerdi, yarış sonlarda lüte kaldı ve iyi olanın kazandığını düşünüyorum, bir kez daha yazılmalıdır. Gürgür Baba da bu ikilinin gerisinde değil. Ufaltmak isteyenler için bu üçlü gayet yeterlidir.

Çok tutmasam da ilk ayaktan yatmamak adına Alemin Kralı da yazılabilir. Özyel’i Oğlum Burak’dan dolayı boş kalamayacağını düşünerek eledim.

 

Şart-1 yarışta keskin bir ayrım yapmak zor, gösterişli pedigriye sahip Ederlezi Trustable gibi taylar var ve bunları elemek mümkün değil. Ben süratli pedigrisi ve iyi galopları olan iki taya dikkat çekerek sıralamayı şablona bırakıyorum.

Impassable Girl Antakiya gibi kısa çim için çok iyi bir kısrak sülalesinden geliyor, babası da Lıon Heart, bu pedigri rakipler ne olursa olsun Şart-1 yarışta elenmemeli, Demil, Charlie Brown bu sülalenin çıkardığı çok iyi kısa çim atları. Cuvee’nin Wıth Approval kızından verdiği Jamaıs Seule 800/46 sprintiyle dikkat çekiyor, süratli bir pedigriye sahip ve jokeyinden dolayı geride kalacaktır, bu ikiliye dikkat edelim.

 

Enderefe Vali Koşularını çok seviyor, baş çim arapları kayıt yaptırmadığı için genelde uygun gruplar yakalayıp kazanıyor, bugün de kazanmaya çok çok yakındır.

Razyana çok boş kalacak, ondan biraz çekiniyorum. Pres yapacak bir at bile olsa eleyecektim ama yarıştaki atların hiçbiri tempoya bulaşmayan isimler. Halis Enderefe’ye hep bekleyerek biniyor, Razyana’nın kaçacağı gün gibi ortadayken öne gitmeyecektir.  Atasoy aslında Özcan faktörüyle erken yürütebilir ama Razyana’nın seriliğinde değil, Enderefe’ye göre koşma ihtimali de var. Dolayısıyla bu şartlarda Razyana’dan çekinmek lazım, yeri olanlar yazabilir.

 

Hosli Halis’in skandal kapanmasıyla yarışı kaybetmişti, bugün mesafe kısalmış olsa da kazanmaya çok yakındır. Çekinilmesi gereken tek şey Stallıon Falcon’un boş kalması, son yarışında Goygochea ile çok sert tempo yaptılar ve haliyle sonlarda kesti ama yine de rakiplerine ezilmedi. Bugün Artic Man’e numarayı verir mi yoksa yakın mı bekler bilemiyorum ama son koşusunda olduğu gibi didişmeyeceğini düşünüyorum. Öne çıkmayıp yakın beklese bile ciddi şansı var, yeter ki idareli koşsun. Hosli, Stalliıon Falcon şeklinde iki at yazıp bırakıyorum.

 

Vıctory Rhytm, Mıdnıght Magic ve Aslanağzı üçlüsü bu tip mesafelerde çok kabiliyetli atlar. Halis faktörüyle Vıctory epey önde çıkacak ama ben çok kolay bir yarış olacağını düşünmüyorum. Özellikle Mıdnıght Magic gücünü koşarsa ciddi anlamda zorlayabilir.

 

Crazy Island bu kadar uygun grubu kaçaksız yakaladığı günde geçmelidir. Start sorununu göz ardı edebiliriz çünkü dört-beş yarıştır ok gibi çıkıyor, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,5,,9

2.Ayak: 6,3,7,8,11,2,5,1,4,10,9

3.Ayak: 2,6

4.Ayak: 2,8

5.Ayak: 2,3,5

6.Ayak: 2