• Zayıf Grup ( Adana )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 3 gün, 17 saat, 58 dakika, 57 saniye önce

Flashıng Gırl ve Into Star için tam bir rövanş mücadelesi, bütün şartlar aynı. Son yarışlarında Flashing Girl biraz da şansının yardımıyla İnto Star’ın hemen dibinde yer bulmuş ve zor da olsa onu ayırmıştı.

Flashıng Girl’ü daha çok beğeniyorum, İnto Star ancak boş kalabileceği 1200 çim bir yarışta kendisine rakip olabilir ama bugün bu şartları yakalamış durumda, o yüzden elemek risklidir. Flasgın Girl’in yer tutma konusunda da son yarışındaki kadar şanslı olmayabileceğini düşünüyorum, dolayısıyla ikisini ayırmamak en mantıklısı.

 

Ömerhanbey mesafe ve çim kalitesi olarak grubun üzerinde ama dengesiz bir at. Daha önce bu tip gruplarda güvenip tek yazmıştım ve gücünü koşmayarak geri gelmişti, o yüzden bugün muhtemelen favori çıkacağı yarışta biraz çekimser kalıyorum, güvenenler için tek yazılabilir.

Kışgülü, Zemzemkızı, ekürisiye birlikte Fakı Bey, Nuran Hanım, Hulusibey rakip olarak öncelikle düşünülmeli. Bayramhan uzun süredir Doğu’da koşuyor, çimi çok daha iyi, gücünü  koşarsa yarışın cazip atları arasında en şans isimdir.

 

Parpali Turbo’nun Mebruke.91 kızından  verdiği bir tay. Turbo’nun bu sezonki üçlü tayları arasında en iyisi Parpali.  İstikrar yakaladı, stilini oturttu ve güven veren bir hale geldi. Birkasım’ı boş kalmışken gelip çok kolay geçerek grubun en parlak performansına imza attı.

Bugün ciddi rakipleri önde çok sert kaçan atlar, bekleyenlerden yalnızca Ağakafkaslı dikkate alınabilir ama performans olarak Parpali Ağakafkaslı’nın net olarak önünde.

Yakın bekleyip düzlük başı yürüterek kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, bankomdur. Bu arada ekürisi keşke olmasaydı, Agf artırmaktan bir faydası yok, özellikle favori atın ekürili olması, ekürisinin niteliği sorgulanmadan Agf’yi çok artırıyor. Urla Destanı’na da Hışman binmiş ve totosu düzgün, maalesef Parpali’nin Agf oranını olumsuz etkileyecek.

 

Es Es Runner’ın ağır favori olduğu yarış çok yavaş tempoda gidecek, Sincap Gül yapı itibarıyla çabuk yürüyebilmesiyle bu tip koşulara yatkın bir at, güç olarak da gurubun çok altında değil, at yazılıyorsa mutlaka dikkate alınmalıdır.  Kalitesi ve düzelmiş görüntüsüyle Serttaş da yazıp bırakıyorum.

 

Adana seviyesi için güzel pedigrili taylar var, işleri de birbirine benzer, dolayısıyla pedigriden eleme yapmak riskli görünüyor, çok at yazmak en sağlıklısı, bir at söyleyip sıralamayı şablona bırakıyorum.

Typhoon Girl’in galopları eksik ve muhtemelen çok geri çıkacak ama Şart-1 yarışa çok uygun bir pedigrisi var, ikinci annesi Canantay kısa çimde çok etkili, ayağına çabuk yavrular verebiliyor, kızı Dark Storm’un kısa çimin baş aygırı Sri Pekan’dan verdiği bu tay mutlaka dikkate alınmalıdır. Apranti binmiş ve gösterişli pedigrilerin yanında geride kalacak, çok at yazanlar unutmasın.

 

Başağım’ın iki yarıştır 30 metre startta kaldığını düşünürsek Pexus için grup ve mesafe çok uygun, uzun süredir çim koşmuyor ama Saruhanağa/Meşale pedigrili bir tayın çimde eksileceği kesinlikle düşünülmemeli, söz konusu Adana çimi olsa bile. Dolayısıyla ikinci tek arayanlar için önerim kesinlikle Pexus. Tam sıralamam şablonda.

 

Not: Pexuss bankosunu tercih edenler ikinci ayakta Natuhay ve Muson Rüzgarı ikilisini de ilave edebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,2

2.Ayak: 7/2,9,1,12,13,6

3.Ayak: 7

4.Ayak: 2,6,3

5.Ayak: 3,1,5,2,8

6.Ayak: 1/7,2,3,4,6,14,5,12