• Zor Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 1 gün, 1 saat, 56 dakika, 51 saniye önce

Tempo yapmayı birinci tercih olarak düşünen Konıgin,Power Kıng ve  Wınd Of East üçlüsünün varlığıyla süratli bir yarış bekleyebiliriz. Muhtemelen en ısrarcı olanı Konıgın numarayı alıp süratli tempoda yarışı götürecek, diğerleri çabuk kabullenirse normal bir tempo da olabilir ve o zaman Konıgın’ının ciddi bir şansı var.

Ters gibi görünen gidişata ve uzayan mesafeye rağmen kalitesiyle Wınd Of East’ı ilk at tutuyorum. Yakın bekleyerek de koşabiliyor, bu şekilde Bailamos gibi bir atı geçmeyi başarmıştı, bugün de yakın bekleyerek çok etkili olacağını ve mesafeden anormal etkilenmeyeceğini düşünüyorum, tekle başlamak isteyenler için, grubun çok uygun olmasıyla Wınd Of East denenebilir.

Yeşilmişık eşgalinin ve pedigrisinin yarattığı beklentiyi bir türlü karşılayamadı,  ikinci yarışında Maden’dan çıktığı  hali neyse bugün de aynısı, bir  adım öteye gidemedi,  yine de yarışın muhtemel  süratinin en çok yarayacağı at o olacak.

Konıgın boş kaldığı zaman çok tehlikeli bir at, mesafe konusunda en ufak bir sıkıntısı yok ve grup da boş kaldığı zaman geçebileceği düzeyde, başta bahsettiğim senaryo gerçekleşir de rakipleri boş bırakırsa mutlaka etkili olacaktır.

Son olarak kaba kumda fena koşmayan, mesafeci pedigriye sahip Power Kıng yazıp bırakıyorum, Dem Baba’ya yer kalmadı.

 

Benkar’ın torunu Gizemli Yüz’den mutlaka etkili bir yarış beklemek gerekir, Benkar tayları erken gelişen yapıya sahipler, o yüzden biraz bile hazırsa gücüne yakın koşacaktır, grup çok zayıf.

Onun dışında yarış çok karışık, sıralamam şablonda.

 

Soylugüzel  dörtlüye döndükten sonra ilginç bir çıkış yakaladı, hem eşgali hem performansı ciddi anlamda gelişti. Bugün ekürisi Görüntü haricinde öne hamle yapan at yok, hiç beklemediği kadar boş kalma imkanı bulabilir, mutlaka düşünülmeli.

Kocaeli’ye çok iyi uyum sağlayan Gülfem, ciddi rakiplerinin çoğunun formsuz ve ters mesafeye çıkacak olmasıyla yarışın en  şanslı atlarından.

Bu ikiliyle biraz da mecburen risk almak zorundayım, yoksa cılız görünen programa çok şişik bir oyun çıkmış olacak. Koşucu ve Bahtışahane ikilisini formsuz görüntülerinden, Yüreğim’i de mesafe performansını çok beğenmemem nedeniyle eledim, riskli odluğunun farkındayım ama Baltacı’yı da yıkacağım için mutlaka bir yeri azaltmam gerekiyor, tercihim burası oldu.

 

Adalson, Çikok Şövgen ve belki Yasmin üçlüsünün süratlendirecekleri yarışta , biraz da rakipsizlikten ötürü Oasis’i tek yazmaya karar verdim.

Kaçanlar da bekleyenler de çok vasat isimler, önde rahat kalacak olsa Adalson aniden yarışı koparabilir ama Çikok Şövgen ayağına çok çabuk bir at, mutlaka tempoyu yukarılara çekecektir, Badışoğlu ekürisinin de atlarını kaçırmaya meyilli olduklarını biliyoruz. Bu şartlarda , zaten hafif uzun olan mesafede Adalson’u Oasis karşısında elemeyi tercih ettim.

Başka da rakip göremiyorum açıkçası, Ağa Bakırtaş çok üst düzey bir tay değil, ekürisi de ilk yarışında çok iyi yerlerde gitmesine rağmen 1.17 98 gibi zayıf bir derece yaptı, ikinci yarışında Oasis’i geçecek kadar gelişebilir mi ?  zor görünüyor.

Sonuç olarak, her yerde teşvikle giden yapısına çok fazla güvenmesem de hem yeterli performansı hem rakiplerin zayıflığıyla Oasis tekimdir.

 

Baltacı’nın kalitesinin gruptan farklı olduğunu söylemek için bültene kısa bir göz gezdirmek yeterli, performans olarak düz mantık bir sonuç çıkarılacaksa Baltacı tek yazılabilir. Ancak benim sürekli teşvikle giden atlara karşı bir takıntım var, özellikle böylesine kısa mesafelerde ağır favori çıktıkları zaman güvenemiyorum, Baltacı’dan da ekstra olarak eksik koşabilecek bir at izlenimi ediniyorum, hipodrom değişikliği de bunu tetikledi, dolayısıyla yıkmaya karar verdim.

Grubun tecrübeli ve Baltacı’dan sonra en başarılı ismi Hong Kong, ideal mesafesinde Baltacı yıkılıyorsa mutlaka yazılmalı. İyi koşmaya başlayan Yalaz’ın oğlu Tay Palma daha sonra düşünülebilir. Kathmandu ayağına çok çabuk bir Turbo kızı, performans olarak yeterli seviyelerde olmasa da zaman zaman parlamaları var, ne olduğunu anlamadan yarışı bitirebilir. Kocaeli’deki son yarışında kendini bulmuş görünen Piriştineli tam mesafesine  çıkıyor, son şansı ona veriyorum.

 

Yer tutuş kabiliyeti olan mesafenin iyi atlarının çok avantajlı olacakları bir yarış, elbette Street Party çok öndedir, grup bitirebileceği düzeyde ama idmanını beğenmedim, Street Party gibi ayağına çok çabuk bir at için 1000/1.03 çalışarak galop çok parlak değil, arası da var, yıkmak daha doğru olacak.

Son iyi yarışıyla Fato Ana ve çok zayıf gruba çıkan Quıck Step-Double Steel-Cankuzey-Dıstant Lıght-Real Power sıralaması öncelikle düşünülmeli.

Üç yaşlılardan kapalı kutu olup iyi koşma ihtimali olanlar var, yeri olanlar yazsın derim çok geri çıkmışlar.

Aysedef She Wadi Wadi  gibi kariyerli bir kısrağın torunu, iyi yer tutabilen de bir yapısı var, kaba kumda etkili bir yarış koşabilir, Agf’si şu an 1ama kapalı kutudur ve ters koşma ihtimali vardır.

Vıctory Gallop’un tayı Dark Chocolate yeterli performansıyla kesinlikle ihmal edilmemeli, üst gruplarda etkili olmaya başlayan Luxor’un kızı Altıngül’ü son parlak yarışına rağmen pistten dolayı bu kadar geri aldım,  yine de ihmal edilmemeli. Son yarışı fena olmayan Wıld Flower son sırada.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3/5,4,7

2.Ayak: 5,2,6,7,8,13

3.Ayak: 6,5

4.Ayak: 3

5.Ayak: 2,5,8,9,7

6.Ayak: 10,7,2,4,12,1,15,13,14,16,8