• Zor Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 1 hafta, 2 gün, 6 saat, 19 dakika, 2 saniye önce

Not: Beşinci ayağa Kubatoğlu eklenmiştir.


Şirinsultan
müthiş potansiyelli bir orjine sahip,  son yarışı çok ezilmiş gibi görünse de ölçü alınmamalı, tecrübesiz haliyle koştuğu bir önceki yarışında potansiyeli hakkında az çok fikir verdi, bugün tecrübelenmiş haliyle daha kontrollü tempolarda götüreceği yarışta çok şanslıdır, ben üçüncü at olarak yakalamışken tek  öneriyorum,  Tetine ve Şengönül ikilisini de yazacaksak eğer bence ilk altılıyı oynamanın bir anlamı yok.

 

Edinburg farklı sınıfıyla bir kez daha kazanmaya çok yakındır.

 

Zu Hat’ın sezon başı görüntüsü olmaması nedeniyle ben buraya Duke Of Kent ve Harputulunun Oğlu’nu da yazıyorum. Boş kalma imkanı olan Lucky Moment ve son yarışındaki bitik görüntüsüne rağmen mesafenin iyice kısalıp lehinme dönmesiyle Suharry ikilisi de geniş oynayanlar tarafından düşünülmeli.

Not: İkinci altılı 17:30 da yayında olacak.

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 3

3.Ayak: 3,1,2/8,4

4.Ayak: 1,3,9/6,4,8

5.Ayak: 7,5,3,2,10,11,9,8

6.Ayak: 1,9,5,4,2,3





Risk almanın zor olduğu bir yarışla altılı başlıyor, Hosli’nin ağır kilosu, yarıştaki muhtemel yavaş tempo kritik noktalar. Katsuya öne gelmeyi düşünürse ( kaçarak kazanan sadece o var, Yılmazhan bekleyerek kendini bulduğu için kaçmayacaktır ) şansı çok fazla, dünkü Yıldızgüzeli misali bir yarış koşabilir, ilk şansı ona verelim. Eğer Katsuya kaçmazsa öne kim gelir büyk soru işareti, iyi çıkarsa numara Redentor’a da kalabilir.

Hosli kilosu ne kadar ağır olursa olsun bu grupta her zaman oynanmalıdır. Yılmazhan için mesafe çok ters, ama temponun yavaşlığı ve grubun uygunluğuyla mutlaka bir yerlere gelecektir, mesafe 1900 falan olsaydı Yılmazhan’ı çok daha öne alabilirim. Ufak oynayanlar zor yarışta bu üç atla geçmeyi deneyebilirler, tam sıralamam şablonda.

 

 

Sasani Kaplanı genel performans olarak grubun oldukça önünde ama sentetik kariyeri öyle değil, altı yedi yarış koşmuş ve bir tabelası bile yok, çimde giden atların yüzde doksanı sentetikte de çok rahat gidebiliyorlar, hele ki söz konusu arap atıysa, ama Sasani Kaplanı’nın bu istatistiğinin tesadüf olmayabileceğini de mutlaka hesaba katmak lazım, yarış gören Zatinur’u ve Turgut Usta ekürilerini de yazalım, yarışın en mantıklı sıralaması bu şekilde, dışına çıkarsa ancak çok ata bulabiliriz ve bu yarışta her şey mümkün, sıralamam şablonda.

 

 

Lemnos iyi yer tutabilirse tam mesafesinde ve uygun grupta çok şanslı. Makbet son yarışıyla tekrar forma girdiğini gösterdi, ne kadar kısalırsa o kadar iyi koşacak, kilosu da çok iyi.

Aslanağzı, Çağ Tufanı, Lira Lira üçlüsü birbirini her zaman geçebilecek atlar, çok geniş oynayanlar boş kalma imkanı olan Wınd Of East’ı da düşünebilir.

 

 

Kırkpınar uzun aradan sonra Süvarioğlu’ndan kurtuldu ve kaçabileceği bir yarış yakaladı, dibinde gidecek Pala Dayı hariç öne gelen at yok ve bu şartlarda ne kadar inatçı olduğunu biliyoruz. Pala Dayı da Kırkğınar gibi çok inatçı bir at, jokeyi Uğur Polat düzlüğe kadar Kırkpınar’a müsade edip yarışı düzlük mücadelesi şeklinde kabul edecektir, düzlüğe diri çıkan bu inatçı ikilinin yarış sonuna kadar yalnız kalmaları hiç de uzak bir ihtimal değil. Çok süratlenirse diye dengesiz Gölcük Aslanı’nı da yaızp bırakıyorum.

 

 

Yüksek Uçuş son yarışında grubun en parlak performansına imza attı, iki yüz metre uzayan mesafeye de grup içinde en yatkın tay, kazanmaya çok yakın görünüyor.

 

 

Temzikaan, Ahubalası ve Hayal Dünyası kısa çim kalitesi ve form durumu olarak grubun oldukça önündeler. Temizkaan Halis faktörüyle şişitikçe şişmiş ama bu ikilinin çok önünde olduğunu düşünmüyorum, özellikle Ahubalası iyi yer tutabilirse çok etkili olacak, yüzde 1 gibi inanılmaz bir Agf oranına sahip,  kesinlikle değerlendirilmeli.

Çok geniş oynayanlar, üstteki üç at  eviyesinde olmasa da kısa çimi iyi koşan ve çok iyi de yer tutabilen Küpelikız’ı yazabilir, özellikle beşlilere mutlaka yazılmasını tavsiye ediyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,9/6,4,8

2.Ayak: 7,5,3,2,10,11,9,8

3.Ayak: 1,9,5,4,2,,3

4.Ayak: 5,9,4

5.Ayak: 8

6.Ayak: 6,3,7,,13