• Zor Program ( Adana )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 gün, 15 saat, 5 dakika, 55 saniye önce

Mıss Wolf ,Solo Turk ve Matiz üçlüsünün süratlendireceği ilk ayakta Fort Lauderdale’e güvenilmiyorsa çok at yazılmalıdır. Ben son yarışının bozuk olmasından dolayı güvenemedim, tercihim çok attan gönlüm Controllable’dan yana. Solo Turk’e Mıss Wolf varken kesinlikle güvenilmemelidir.

 

Aynı yarış 21 gün önce koşulmuş ve Sedatbey-Zulümkar ikilisi baştan sonra dip dibe giderek foto olmuşlardı, yarış karakteri daha yüksek olan Sedatbey kazandı, Zulümkar ikinci oldu. Zulümkar ancak 1200’de bu tip bir gruba saldırabilir ve bugün mesafe bir kez daha istediği gibi. Yalnız şöyle bir şey var ki Sedatbey’i lüt yaparak geçmesi mümkün değil, Zulümkar’ın kazanması için mutlaka Sedatbey’in mücadeleden düşmüş olması lazım. Bugün Sedatbey’in üstüne Zulümkar’dan başka gidecek at yok, dolayısıyla Zulümkar için yine zor bir yarış olacak. Sedatbey de Zulümkar son yarışında olduğu gibi erken yürütmeye kalkarsa kazanamayabilir, ki  Ankara performansı Adana’ya göre daha iyi.

İlk şansı Sedatbey’e vermekle birlikte risk alamıyorum. İmparator ve Şafak Vakti ikilisi yakın bekleyerek şanslı olabilirler, özellikle Şafak Vakti tam mesafesinde kısa sprintiyle işi bitirebilir. Zulümkar son tercihim.

Sezar yine yırtık dondan çıkabilir bu atın ne koşacağını anlamak mümkün değil. Bitik görüntüsü nedeniyle şablon çok şişeceği için eledim, beşlilere yazılabilir.

 

Glen’in ne koşacağını kesitremiyorum, bu grubu Ankara veya istanbul’da yakalasa muhtemelen tek yazardım Adana çiminde sprinter bir iki yaşlı dişi tayı beklemek riskli olabilir.

Arminim ve Untouchable Girl ikilisine ek olarak süratli pedigrisiyle Kıyamet de at yazılıyorsa mutlaka ilave edilmeli, çimi de gayet iyi koşabilir.

 

Kibaryıldız’ın torunu Büyük Lodos’un kumda ikinci olmasına rağmen çim kadar koşmadığını düşünüyorum.  Bugün tam mesafesine ve pistine çıkıyor, daha önce geçildiği Soyluı Turbo’yu gelişen tecrübesi ve mesafenin tam istediği gibi olmasıyla bu kez geçmeye çok yakındır. İki tekle oynayacaklar için banko adayım Büyük Lodos.

Soylu Turbo, Nadide Sultan rakipleri.

 

Banko tercihimi Karakemal’in kızı Örnekay’dan yana kullanıyorum.

Hatırlarsanız yarış hayatına Adana çiminde başlamış ve çok etkili olunca Ankara’ya gitmişti. Adana’da Ağakafkaslı gibi bir atla yarış hayatının ikinci koşusunda foto olması ve Ankara çiminde Seyyahkızı’nı geçmesi bu grubun yarış performansı anlamında en kıymetli performansları.  Zaten genel olarak çimdeki bütün yarışlarında etkili oldu ve bu grubun üzerinde işlere imza attı.

Kaba kum performansını ölçü almıyorum çünkü kaba kumu zayıf ( ona rağmen Şahingöz gibi bir atı kumda geçmeyi başardı ), Karakemaller genel olarak çime daha yatkınlar, ikinci anne Gökkızı da aynı şekilde çime daha yatkın yavrular veriyor.

Bozulan totosundan ve sönük aprantisinden dolayı çok geri kalmış, totosunun kalitesini ve formunu yansıtmadığını düşünüyorum, bugün grup çok uygun, gücünü koşması durumunda şansı çok çok yüksek, bankom.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 2,5,1,3,10,6,7

2.Ayak: 4,3,5,9,2,8

3.Ayak: 3,1,4,7

4.Ayak: 4,1,7,6

5.Ayak: 2/12,10

6.Ayak: 6