• Zor Program ( Diyarbakır )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 5 gün, 46 dakika, 34 saniye önce

Diyarbakır’da çok zor bir program var, o yüzden tahminlerim bu kadar gecikti ve çok geniş bir şablon oldu. Beşli oynamak daha mantıklı.

 

Geçen hafta tek verdiğim ve bizi yatıran Moonbow’u bir kez daha banko önermeye karar verdim. Tek yazıp yatıran atları kolay kolay bir daha banko önermiyorum ama program o kadar zor ki mecburen Moonbow’a yönelmek zorunda kaldım.

Moonbow son yarışında Akyol’un anormal seri çıkması yüzünden öne gelememiş ve yarışın 1200 olmasından dolayı tempo yapıp grubu dağıtma imkanı bulamamıştı. Diyarbakır kumunu sevmemiş de olabilir ama bu ihtimal bana çok olası gelmedi.

Bugün kaçak iki rakibi var, biri Golden Countess diğer Capitane. Bu ikiliden bir şekilde ilk yüzde kurtulacağını düşünüyorum. Golden Countess’e göre hem start çıkışı hem yarış başı temposu çok az da olsa üstün, dolayısıyla ondan kurtulma ihtimali yüksek. Capitane zaten bu tip sert tempolar varken yakın beklemeyi tercih ediyor.

Beklediğim senaryo gerçekleşirse Moonbow’un viraja doğru grubu dağıtabileceğini düşünüyorum, temposu bu tip mesafelerde Doğu atları için çok iyi ve uzun süre devam edebiliyor. Umarım iyi bir start çıkışı yapar ve gruba dayanır.

Yarışın çok süratli gitmesi durumunda yakın bekleyebilen formda Yonaguska yavrusu Yakatori en ciddi rakibi. En azından beşliler için Moonbow-Yakatori geçilmesi daha sağlıklı olabilir. ( Agf 11, Ganyan 3.80 )

 

Oytuntay ve Çeliksoy ikilisinin önde debeleneceği bir yarış olacak. Oytuntay’ın temposu 1200 için yeterince seri değil, bu mesafede çok güven vermiyor, o yüzden yanına rakip yazacağım.

Aktemur ve Dallıcalı ikilisi tam mesafelerine ve uygun gruba çıkıyorlar, mutlaka yazılmalı. Son tercihim biraz geriye gitse de Çeliksoy. ( Agf 14, Ganyan 5.35 )

 

Ebu Emir ve muhtemelen Kırdemirkır’ın ekürisi Whıte Iron, Broken Arrow’un üzerine gidecekler. Özellikle Whıte Iron bunu yapmalı, aksi takdirde boş kalınca çok koşan Broken Arrow Kırdemirkır’ı geçebilir.

Favorim elbette Kırdemirkır ama son yarışındaki görüntüsüyle tek yazacak güveni vermiyor. Başta Cash Out olmak üzere mesafenin uzamasıyla yakın beklemeyi iyi yapan Gallopıng Wısdam da mutlaka yazılmalı.

Siverek Beyi, Kıng Ugly, Elazığ son sprinti gayet iyi olan Yedi Bela ve Diyarbakır’ın kaba kumunu sevmiş görünen Zahan son tercihlerim.

 

Tekelihan, Mırazbatur gibi atların anne kardeşi Sabah Yağmuru’nun işleri fena değil, 800/57 lere kadar indirmiş dikkat edelim. Özduran’ın kızı Küçükcemre bu grup için çok yeterli bir ilk yarış koştuktan sonra son koşusunda yarışı bitiremedi, zaten ara vererek koşuyor, muhtemelen sorunu var ama gücünü koşacaksa kazanmaya çok yakın.

Daha sonra Hayalet Süvari, Şimal Yıldızı ve özellikle Frenkbağı mutlaka yazılması gereken diğer taylar. ( Agf 3, Ganyan 7.60 )

 

Start çıkışı son ayak için çok önemli, Eastern Promise iyi çıkabilse bomboş kalacak ve bu grubu geçer ama işte starttan iyi çıkamıyor, yine de ihmal edilmemeli.

Daha sonra hafif uzun mesafeye rağmen çok uygun grup yakalayan ve iyi start çeken Lıon Kıng yazılmalı. Vıgascogne, Polatoğu, Warhead ve Trendsetter sıralaması daha sonra tuttuğum atlar. ( Agf 10, Ganyan 4.75 )

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,8,9,4,1,3

2.Ayak: 8

3.Ayak: 2,5,8,4

4.Ayak: 5,8,6,1,7,4,12

5.Ayak: 11,9,7,12,4

6.Ayak: 3,8,6,13,4,2