• Zor Programa Plase Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 1 gün, 21 saat, 59 dakika, 46 saniye önce

Seldanınoğlu boş kalma imkanı bulacağı uygun gruplu yarışta mutlaka denenmelidir. Aprantisi çok göze batan bir çocuk değil, ganyanı 2.50, yani Günün Ganyanıyla beraber 3.75-4.00 civarını bulabilir, ben kendi adıma 50-100 arası bir bahis yapmayı düşünüyorum.

 

Grubun kaba kumda açık ara bir numaralı pedigrisine sahip olan Golden Foot’un galoplarının çok parlak olmaması, başka bir tayın da pedigri-galop uyumu olarak güven vermemesi yarışı zorlaştıran faktörler. Kocaeli Şart-1 yarışlarında galopların büyük oranda manipüle edilmesi de ayrı bir karmaşa yaratıyor. Astana gibi bir tayın ilk yarışını kazanmadan önceki galobu 1000/1.05 sonu 26 çalışaraktı. Astana’nın ayağını bağlasanız böyle rezil bir galop yapmaz, yarışı da 1.02 dereceyle tutarak kazandı zaten. Bütün bu veriler ışığında, sadece orijin odaklı bir sıralama yapıyorum, şablondan bakabilirsiniz.

 

Lıon Blue, Altın Adım ve Mastar Kızı kısa mesafe kaba kum performansı olarak grubun bir adım önünde gördüğüm taylar.

 

Dökerbey,Edebey, Tommiks, kaba kumda grubun en iyi yarışlarını yapan atlar. Fehiman da özellikle kilodan dolayı çok tutuluyor. Ben bu dört atı ayırmıyorum, Fehiman’ın kaba kumda gruba baskın gösterilecek bir performansı yok, kilodan dolayı bu kadar önde çıkıyor, kazanmaz diye bir şey kesinlikle söylemiyorum ama tek yazmak bence risklidir. Başka atlar da yazıyorum, sıralamam şablonda.

 

Astana starttan tereddütlü çıkınca yarışa hiç karışmadan dördüncü oldu, zaten kaçamayacağı yarışlarda güvenilmemesi gereken bir tay, kazanabilmesi için hem kaçması hem de mesafeni kısa olması lazım. Bugün şartlar daha uygun, mesafe iki yüz metre uzamış olsa da kaçma imkanı var, favori olarak görülebilir. Handi Girl için yarışa geç adapte olabilen yapısından dolayı mesafenin uzaması avantaj olarak görülebilir, hem pedigri hem performans olarak kabiliyetli bir tay, Astana’ya ciddi rakip olabilir.

 

Zor programda banko tercihimi Prize For’dan yana kullanıyorum. Grubun mesafe kalitesinin ve kaba kum performansının düşük olması Prıze For’a yönelmeme neden oldu.

Rakiplerinden başlayalım, Gözüm Kaldı en çekindiğim at, bugün numaraya çıkma imkanı var, Golden Protector ve Prıze For ikilisinin yakın takibinde düzlüğe kadar gelecek, iyi durumda olduğu zaman bu şartlarda kolay kolay elenebilecek bir at değil fakat; son yarışında da boş kalmış haldeyken henüz viraj dönülmeden yarıştan düşmesi ve 1200/17 sonu 24,7 çalışarak galobu Gözüm Kaldıyı elememe neden oldu. Gözüm Kaldı dereceli galop yapmaya çok yatkın bir at, son bozuk yarışı ve bu kötü galobuyla çok iyi durumda olmadığını düşünüyorum, Golden Protecter ve Balballılı ikilisinin virajla beraber tacizleri de rahatsız edici olacak. Balballılı kısaya daha yatkın bir at, uzun mesafe gruplarının daha zayıf olmasından ötürü başarılı olabiliyor ama üst düzey bir ata karşı uzun mesafede her zaman kaybetmeye mahkumdur, Prıze For kötü koşarsa grubun yine uygun olduğunu söylemeliyim, yani at yazanlar için Balballılı öncelikle düşünülmeli. Harputlu hem mesafede eksik hem de grup sert, Golden Protector rakibe göre koşan bir at, ne yapacağını tam olarak kestiremesem de kaba kum performansı  Prıze For’un altında. My Dughter zor kazanan bir at, grup da çok uygun değil, Stormborn’u Golden Protector’u elemişken yazmak olmaz.

Dolayısıyla, hem grubun hem mesafenin uygun olmasından dolayı gücünü koşması halinde Prıze For’un şansının çok yüksek olduğunu ve risk edilebileceğini düşünüyorum.

 

Uzun süre Beazugazon’u tek önermeyi düşündüm ama sahip değiştirdikten sonraki rezalet performansından dolayı cesaret edemedim. Gelmemesi durumunda yarış karışık, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,8,5,4,11,6,10

2.Ayak: 1,4,6

3.Ayak: 3,2,1,10/12,9,5

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 4

6.Ayak: 1,8,12,4/2,5,7