• Zor Programa Plase Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 1 dakika, 39 saniye önce

Not: Veysibaba'ya yer açmak için son anda çıkardığım Neokaplan-Çolbır ikilisiyle kaçan 9340 liralık Elazığ altılısı.



İlk ayak çok zor bir yarış, kaçan pek çok isim var, bekleyenlerden güven veren bir at olsa belki risk alınabilir ama böyle bir isim bulamadım. Gidişattan bağımsız olarak şanslı olan atların hepsini yazıyorum. ( Çav Bella, Ganyan: 3.55, Agf:11 )

 

New Alaçat, Lady into, Cıtys Prıde, Antıoxidant, Gleg Sıpas numaraya çıkmaya çalışan ve tamamı ayağına çabuk atlar, bunlardan temposu en yüksek olan Cıtys Prıde çok ısrarcı davranıp numaraya çıkacaktır diye düşünüyorum, diğer kaçakların şansı böyle bir senaryoda minimuma inecek, kaçmadan yarış kazanacak seviyeye çıkmakta zorlanıyorlar. Antooxidant da bunlara dahil, grup daha önce geçtiği dişi atlar kadar kolay değil, ben elemeyi tercih ediyorum, yeriniz varsa yazabilirsiniz.

Sımental ve Lıon Rock gidişatın direkt olarak çok şanslı hale getirdiği isimler, zaten grubun iyi atları, Lıon Rock bu tip süratli yarışlarda çok iyi yer de tutabiliyor. Simental tam mesafesinde uygun grup yakalamış, son yarışı çok ölçü alınmadan iyi bir yarış beklenmeli.

Cash Out aralardan iyi döne bir at, işlerini de beğendim, kalitesiyle mutlaka yazılmalı. Son olarak, başta bahsettiğim gidişat dezavantajına rağmen, mesafenin çok kısa olması ve kalitesiyle Cıtys Prıde yazıp bırakıyorum.

Dört at kağıt üzerinde riskli gibi görünüyor ama mecburen bir yerlerde risk almak zorundayız, başta saydığım atları gidişat dezavantajından dolayı eledim, Lıfe Is A Breeze, Bayramoğlu, Polatoğlu gibi atlar 1200 temposuna uyum sağlamakta zorluk çekip yarış bittiği zaman ancak gelebiliyorlar, ben bu tip atları Doğu 1200 yarışlarında genellikle elemeyi tercih ediyorum, yazdığım atların tamamı hem  tempoya uyum sağlama hem de kalite olarak bir tık üstünler. ( Ganyan: 14.05, Agf:4 )

 

Felekkızı ayağına çok çabuk ve Elazığ Maiden seviyesi için iyi bir tay, bugün çok ciddi bir kaçak rakibi yok. Sadece Mişmişhan’ın kızı Bahanur’dan biraz çekiniyorum, ilk yarışında ayağına çabuk bir tay izlenimi verdi bana, yarış başında sıkışıp iyi çıkamamasına rağmen akışkanlığı kötü değildi, zaten Mişmişhan tayı olmasıyla ayak çabukluğu bekleyebiliriz. Ancak yine de Felekkızı’nın temposunda olduğunu ve onu bozabileceğini düşünmüyorum, en kötü iki gidecektir.

Kurguladığım gibi düzlüğü önde görebilmesi halinde Felekkızı bu gruba direnmeye çok yakındır. ( Ganyan: 2.25, Agf 27 )

 

Dört  atla geçiyorum ve en çekindiğim yarış burası. Bahabey, Atiktay ve Veysibaba kaçmaya çalışacaklar, en çabuk olan Bahabey numaraya çıkacak. Hemen dibinde Atiktay-Veysibaba ikilisinin gideceğini öngörebiliriz. Bahabey Şubathan’a boş da kalsa direnemiyor, ancak rakibinin aşırı startta kalması halinde şanslı olabilir, Atiktay’dan yarış boyu pres yeme ihtimali de var, dolayısıyla Bahabey’i eliyorum.

Savaşer, Bünyan alt grup atları, Özmutlu eski durumunda değil,  Abjarka Şubathan’a karşı ciddi şekilde ezildi, ancak Şubathan ve Kaçar Fevzi ikilisinin eksik koşmaları durumunda şanslı olabilir gibi görünüyor, onu da eliyorum. Özümtatar’dan biraz çekinsem de kaba kumda üst düzey bir yarışı olmamasıyla eledim.

Geriye kaldı Şubathan, Atiktay, Kaçar Fevzi, Veysibaba dörtlüsü, Şubathan’ın start problemi var, yine iyi çıkarsa yarışın bir numaralı ismidir. Kaçar Fevzi biraz uyum sorunu yaşayan ve güven vermeyen bir yapıya sahip, gücün koşarsa o da en az Şubathan kadar şanslı ama dengesiz yapısı her zaman çekingen kalmama neden oluyor. Atiktay bariz eski durumunda değil ( son yarışını kazanmış olsa da ) Bahabeyle ciddi bir numara didişmesine girecek ve muhtemelen de numaraya çıkamayacak, yine de kalitesiyle elemeyi göze alamıyorum. Veysibaba her türlü sorununa, ilerleyen yaşına rağmen mesafe hafif uzadığı zaman bu atları geçebiliyor, yarış karakteri çok yüksek bir at, elemek risklidir.

Başta da bahsettiğim gibi en çok çekindiğim yarış burası, iyiden kötüye değil kötüden iyiye gelerek yaptım, umarım bu pis yarıştan yatmayız. ( Ganyan: 2.20, Agf 24 )

 

 

Broken Arrow kaçak rakiplerinden Ataştacus ve Maruf Bey’e oranla daha iyi start çıkışına ve tempoya sahip olmasıyla liderliği alacaklardır. Ataştacusla son yarışlarında Ataştacus iyi çıkamayıp aralarda da sıkışınca tempoya hiç girememiş ve Broken Arrow bomboş kalmıştı. Bugün 2000 metre start yerinin düzlük başında olmasından dolayı sıkışmayacağını ve Broken Arrow’a daha ciddi rakip olabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Broken son yarışında olduğu kadar boş kalamayabilir, elbette yazıyorum ama temkinli olmakta fayda var.

Kırdemirkır, Trendsetter, Zahan, Dede Me rakiplerine oranla kaba kum kalitesi bir adım önde olan atlar, mümkün olduğunca birlikte düşünülmelidir. ( Ganyan 1.160, Agf 32 )

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,2,7,10,6,8

2.Ayak: 8,4/5,3

3.Ayak: 5

4.Ayak: 5,1,3,10

5.Ayak: 2,1,5,10,11

6.Ayak: 2,11,16,15,4,6/8,10  ( 1 )